Varkenswang, truffel aardappelchips, mango pickles crème

 

Ingrediënten (4 pers)

n   12 varkenswangen (2 per persoon)

n   1 eetlepel geconcentreerde tomatenpasta

n   1 fijngesneden ui

n   1 eetlepel bloem

n   1 eetlepel Tierenteyn mosterd

n   1 snede wit brood

n   1 teen geplette look

n   1 tak tijm

n   1 blad laurier

n   lente-uitje

n   250 ml Petrus Bruin

n   bruine kalfsfond

n   75 gr ongezouten boter

n   1 eetlepel olijfolie

n   peper en zout

n   kruidnagels

n   boter

n   1 grote tak tijm

n   truffelaardappel

n   erwtenkruid (affila cress)

n   4 eetlepels pickles

n   2 eetlepell room

n   ¼ mango

n   friteuse

n   mandoline

 

Varkenswang, truffel aardappelchips, mango pickles crème

 

Bereiding

n   Was de truffelaardappel grondig

n   Snijd er met de mandoline chips van

n   Spoel de chips, dep ze droog en zet apart

n   Verwijder de vliesjes van de varkenswangen met een scherp mes

n   Kruid ze met peper en zout

n   Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan

n   Kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden

n   Haal de wangen uit de pan en houd ze warm

n   Giet het vet uit de pan

n   Smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui

n   Na enkele minuten bak je de geconcentreerde tomaten pasta mee

n   Doe de varkenswangen erbij

n   Houd de jus die is vrijgekomen bij

n   Voeg de bloem toe

n   Roer goed om en doe de look, tijm en laurier erbij

n   Besmeer de snede brood met de mosterd en leg bij in de pan

n   Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij

n   Voeg de bruine kalfsfond toe tot de wangen onder staan

n   Zet het deksel op de pan en kook alles in ± 90 minuten op een matig vuur mooi zacht

n   Klop ondertussen de room half op en doe er pickles en heel fijn gesneden mango bij

n   Haal het deksel van de stoverij en laat inkoken tot de gewenste dikte

n   Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout

n   Zet je friteuse op 180°C

n   Bak de chips af

n   Leg ze uit op een keukenpapier en strooi er een klein beetje zout over

n   Serveer nu een wangetje met wat picklescrème, chips en erwtenkruid (affila cress)

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen