Meringuekoekjes met chocola en pepermunt

 

Een delicaat koekje met een zachte pepermuntsmaak en –geur

 

Ingrediėnten (30 stuks)

n   3 eiwitten

n   1/8 theelepel wijnsteen (te koop bij de natuurvoedingswinkel)

n   4 druppels pepermuntolie, of naar smaak

n   150 gr witte suiker

n   1 druppel rode kleurstof, of zoveel als nodig (eventueel)

n   3 kleine pepermunt-zuurstokken (mentholstokken), geplet

n   90 gr chocolade chips (of een chocoladereep in stukjes)

 

Foto recept: Meringuekoekjes met chocola en pepermunt

 

Bereiding

n   Verwarm de oven voor op 150°C

n   Bekleed een bakplaat met bakpapier

n   Klop de eiwitten, wijnsteen en pepermuntolie in een mengkom met een elektrische mixer op medium-hoge snelheid tot er zachte pieken beginnen te vormen

n   Voeg de suiker toe, ± 1 eetlepel per keer

n   Voeg de kleurstof toe indien gewenst, tot het mengsel glanzend is en er stijve pieken beginnen te vormen

n   Voeg heel voorzichtig de geplette zuurstokken en chocolade chips toe

n   Druppel de meringuekoekjes met een eetlepel op de bakplaat

n   Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes droog zijn gedurende 28 tot 33 minuten

n   Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen gedurende 20 minuten voordat je ze van het bakpapier haalt

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen