Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta

 

Ingrediënten (4 pers)

n   250 gr Parijse champignons

n   250 gr gemengde bospaddestoelen

n   100 gr pancetta

n   4 dl melk

n   1ui

n   250 ml room

n   2vetarme gevogeltebouillonblokjes

n   2½  eetlepel olijfolie

n   2afgestreken eetlepel bloem

n   ½ citroen

n   peper en zout

 

Cappuccino van paddestoelen met krokante pancetta_A2

 

Bereiding

n   Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon

n   Snij de Parijse champignons fijn

n   Stoof in een kookpot, met 2 eetlepels olie in

n   Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe

n   Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur

n   Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 minuten op hoog vuur

n   Roer er de bloem door en roer goed gedurende 1 minuut

n   Voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes

n   Breng aan de kook, dek af en laat 15 minuten zacht koken

n   Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur

n   Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn

n   Klop de room lobbig en kruid licht met zout

n   Laat de gare soep 5 minuten rusten en mix daarna fijn

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta

 

Tip

n   Gebruik transparante theetassen voor een groots effect!

n   Voeg aan de opgeklopte room een beetje Parmezaanse kaas toe

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen