Thaise kokossoep met
shiitake en garnalen |
Ingrediënten (8 pers) n
1 eetlepel plantaardige olie n
2 eetlepels geraspte verse gemberwortel n
1 theelepel fijngehakte citroengras n
2 theelepels rode curry pasta n
950 ml kippenbouillon n
3 eetlepels vissaus n
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker n
3 blikjes kokosmelk van 400 ml n
200 gr verse shiitake paddenstoelen, in plakjes n
450 gr grote garnalen n
2 eetlepels vers limoensap n
1 snufje zout n
1 à 2 eetlepels fijngehakte verse koriander |
|
Bereiding
n Verhit olie
in een grote pan op middelhoog vuur
n Roerbak
hierin 1 minuut de gember, citroengras en curry pasta
n Schenk
langzaam de kippenbouillon erbij onder voortdurend roeren
n Roer de
vissaus erdoor en de bruine suiker; laat 15 minuten sudderen
n Roer de
kokosmelk en paddenstoelen erdoor
n Kook deze al
roerend in ongeveer 5 minuten zacht
n Voeg de
garnalen toe
n Laat nog 5
minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn
n Roer de citroensap erdoor
n Breng op
smaak met zout
n Garneer met
verse koriander