Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

 

Ingrediënten (8 pers)

n   1 eetlepel plantaardige olie

n   2 eetlepels geraspte verse gemberwortel

n   1 theelepel fijngehakte citroengras

n   2 theelepels rode curry pasta

n   950 ml kippenbouillon

n   3 eetlepels vissaus

n   1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

n   3 blikjes kokosmelk van 400 ml

n   200 gr verse shiitake paddenstoelen, in plakjes

n   450 gr grote garnalen

n   2 eetlepels vers limoensap

n   1 snufje zout

n   1 à 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

 

Foto recept: Thaise kokossoep met shiitake en garnalen

 

Bereiding

n   Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur

n   Roerbak hierin 1 minuut de gember, citroengras en curry pasta

n   Schenk langzaam de kippenbouillon erbij onder voortdurend roeren

n   Roer de vissaus erdoor en de bruine suiker; laat 15 minuten sudderen

n   Roer de kokosmelk en paddenstoelen erdoor

n   Kook deze al roerend in ongeveer 5 minuten zacht

n   Voeg de garnalen toe

n   Laat nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn

n   Roer de citroensap erdoor

n   Breng op smaak met zout

n   Garneer met verse koriander

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen