Lamsfilet met zuiders korstje

 

Ingrediënten (8 pers)

n   4 lamfilets

Ingrediënten korstje

n   4 eetl.geroosterde pijnboompitten

n   2 knoflookteentjes

n   16 muntblaadjes

n   8 eetlepels paneermeel

n   8 eetlepels olijfolie

n   vers gemalen peper

n   zeezout

Ingrediënten garnituur

n   2 aubergines

n   2 teentje knoflook

n   rozemarijn

n   olijfolie

n   peper en zout

n   8 kleine tomaten

n   8 blaadjes basilicum

n   125 gr buffelmozarella

n   0.75 kg ongeschilde gewassen krielaardappeltjes

n   1 ui

n   2 grote takken tijm

n   2 laurierblaadjes

n   1 grote tak rozemarijn

n   1½ dl olijfolie

 

lamsfilet met zuiders korstje

 

Bereiding

n   Korst de lamfilets rondom, kruid met peper en zout en laat afkoelen

n   Voor het korstje alle ingrediënten fijn mixen.

n   Dek de de lamfilets toe met het kruidenlaagje

n   Bak de lamfilets rosé in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 8 à 10 minuten

n   Laat een 5-tal minuten rusten onder alufolie en versnijd in sneetjes

n   Snijd de aubergines in tweeën en leg ze op een bakplaat

n   Snijd het vruchtvlees kruiselings in

n   Overgiet met olijfolie en steek in elke helft een half teentje knoflook en een beetje rozemarijn

n   Kruid met peper en zout

n   Zet alle auberginehelften ongeveer een halfuur in een voorverwarmde oven van 180°C

n   Laat lichtjes afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine

n   Vul met dit mengsel de uitgeholde tomaten op

n   Werk af met een blaadje basilicum en een dun sneetje buffelmozarella

n   Laten even voor opdienen kleuren onder de grill

n   Snijd de uien fijn en voeg samen met de tijm, rozemarijn en knoflook bij de olijfolie

n   Verwarm de olie langzaam zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven

n   Doe de aardappeltjes in de olie en laat ze op een zacht vuur konfijten

n   Haal ze uit de olie en strooi er een beetje zeezout “fleur de sel“ op

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen