Lamsfilet met zuiders korstje |
Ingrediënten (8 pers) n 4
lamfilets Ingrediënten korstje n 4 eetl.geroosterde pijnboompitten n 2
knoflookteentjes n 16
muntblaadjes n 8
eetlepels paneermeel n 8
eetlepels olijfolie n vers gemalen peper n zeezout Ingrediënten garnituur n 2
aubergines n 2
teentje knoflook n rozemarijn n olijfolie n peper en zout n 8
kleine tomaten n 8
blaadjes basilicum n 125
gr buffelmozarella n 0.75
kg ongeschilde gewassen krielaardappeltjes n 1
ui n 2
grote takken tijm n 2
laurierblaadjes n 1
grote tak rozemarijn n 1½
dl olijfolie |
|
Bereiding
n Korst
de lamfilets rondom, kruid met peper en zout en laat afkoelen
n Voor
het korstje alle ingrediënten fijn mixen.
n Dek
de de lamfilets toe met het kruidenlaagje
n Bak
de lamfilets rosé in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 8 à 10
minuten
n Laat
een 5-tal minuten rusten onder alufolie en versnijd in sneetjes
n Snijd
de aubergines in tweeën en leg ze op een bakplaat
n Snijd
het vruchtvlees kruiselings in
n Overgiet
met olijfolie en steek in elke helft een half teentje knoflook en een beetje
rozemarijn
n Kruid
met peper en zout
n Zet
alle auberginehelften ongeveer een halfuur in een voorverwarmde oven van 180°C
n Laat
lichtjes afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine
n Vul
met dit mengsel de uitgeholde tomaten op
n Werk
af met een blaadje basilicum en een dun sneetje buffelmozarella
n Laten
even voor opdienen kleuren onder de grill
n Snijd
de uien fijn en voeg samen met de tijm, rozemarijn en knoflook bij de olijfolie
n Verwarm de olie langzaam zodat de kruiden hun smaak kunnen
afgeven
n Doe
de aardappeltjes in de olie en laat ze op een zacht vuur konfijten
n Haal
ze uit de olie en strooi er een beetje zeezout “fleur de sel“ op