Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 plakjes roomboterbladerdeeg, diepvries

n   1 ei, losgeklopt

n   3 eetlepels poedersuiker

n   75 gr Bettine chèvre honing

n   125 ml crème fraîche

n   250 gr frambozen

n   4 eetlepels verse munt, fijngehakt

n   2 eetlepels olijfolie, extra vierge

n   bakplaat bekleed met bakpapier

 

frambozen-geitenkaas

 

Bereiding

n   Verwarm de oven voor tot 210ºC

n   Laat de plakjes bladerdeeg bijna ontdooien

n   Halveer de plakjes en snijd ze vervolgens schuin door midden

n   Leg de stukjes bladerdeeg op de bakplaat

n   Strijk in met ei en bestrooi met behulp van een theezeefje met poedersuiker

n   Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in 15 minuten goudbruin en krokant

n   Roer de geitenkaas en crème fraîche in een kom met een vork los

n   Druk met een spatel de laatste klontjes glad

n   Roer er 100 gr van de frambozen door

n   Roer de munt en de olie door elkaar

n   Leg twee puntjes bladerdeeg willekeurig op het bord

n   Schep de frambozen-geitenkaas room erop

n   Sluit af met bladerdeeg en garneer met de resterende frambozen

n   Druppel de grove muntolie eromheen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen