Pittige
Groninger mosterdsoep met prei en spekjes |
Ingrediënten (4 pers) n 1
prei n 50
gr boter n 60
gr bloem n 1
liter groentebouillon n 3
eetlepels Pittige Groninger mosterd n 2
eetlepels olijfolie n 250
gr gerookte spekreepjes n 125
ml slagroom |
|
Bereiding
n Smelt
in een soeppan de boter
n Voeg
de bloem in één keer toe en bak 3 minuten zachtjes mee zonder te kleuren
n Schenk
langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad
n Klop
de mosterd erdoor en breng aan de kook
n Kook
de soep 5 minuten zachtjes
n Verhit
intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 minuten knapperig
uit
n Laat
de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken
n Schenk
de slagroom bij de soep
n Laat
de soep niet meer koken!
n Voeg
vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze
over 4 kommen
Tip
n Voeg
voor een kruidig accent met de bloem 2 theelepels kerriepoeder toe