Pittige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 prei

n   50 gr boter

n   60 gr bloem

n   1 liter groentebouillon

n   3 eetlepels Pittige Groninger mosterd

n   2 eetlepels olijfolie

n   250 gr gerookte spekreepjes

n   125 ml slagroom

 

mosterdsoep

 

Bereiding

n   Smelt in een soeppan de boter

n   Voeg de bloem in één keer toe en bak 3 minuten zachtjes mee zonder te kleuren

n   Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad

n   Klop de mosterd erdoor en breng aan de kook

n   Kook de soep 5 minuten zachtjes

n   Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 minuten knapperig uit

n   Laat de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken

n   Schenk de slagroom bij de soep

n   Laat de soep niet meer koken!

n   Voeg vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen

 

Tip

n   Voeg voor een kruidig accent met de bloem 2 theelepels kerriepoeder toe

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen