Met krab gevulde ossenhaas met peper-whiskysaus |
Ingrediënten ossenhaas (4 pers) n
4 (170 gr) ossenhaas filets n
4 plakjes spek, licht gebakken n
zout en
zwarte peper naar smaak n
1 eetlepel olijfolie n
1 geperst teentje knoflook n
1 theelepel gehakte sjalot n
100 gr kastanje champignons,
in plakjes n
30 ml whisky n 1
theelepel Franse mosterd Ingrediënten Krab
vulling n 2
eetlepels olijfolie n 1
theelepel gehakte ui n 1
theelepel gehakte bosui n 1
theelepel knoflook, geperst n 1
theelepel gehakte selderij n 1
theelepel gehakte groene paprika n 2
eetlepels garnalen bouillon of water n 1 (170
gr) blik krabvlees, uitgelekt n 2
eetlepels paneermeel n 1
theelepel Cajunkruiden Ingrediënten pepersaus n
300 ml runderbouillon n
1 theelepel gemalen zwarte peper n
30 ml whisky n
250 ml (kook)room |
|
Bereiding
n Krab-vulling
n Verhit 2
eetlepels olijfolie in een grote koekenpan
n Bak de ui,
bosui, knoflook, bleekselderij en paprika gaar
n Roer de
garnalen bouillon of water, krab, paneermeel en Cajunkruiden erdoor
n Verwijder
van het vuur, en zet opzij
n Pepersaus
n Combineer in een kleine pan op matig vuur de bouillon en
de gemalen zwarte peper
n Laat
sudderen tot het teruggebracht is tot 250 ml, onder regelmatig roeren
n Voeg 30 ml whisky
en 250 ml room toe
n Ga door met
sudderen totdat het weer ingekookt is tot 250 ml
n Verwijder
van het vuur, en zet opzij
n Vlees
n
Snijd een holte in de zijkant van elk stukje vlees, en
vul royaal met de krabvulling
n
Wikkel het spek er om heen en
spies het vast
n
Breng op smaak met zout en peper; zet opzij
n
Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op
middelhoog vuur
n
Bak knoflook en sjalot gedurende 1 minuut
n
Roer de champignons erdoor en bak tot ze gaar zijn
n
Verwijder het champignonmengsel uit de pan, en zet opzij
n
Leg het vlees in de pan en bak tot de gewenste gaarheid
n
Verwijder uit pan en houd ze warm
n
Blus de koekenpan met 30 ml whisky
n
Zet het vuur laag en roer de pepersaus en mosterd erdoor
n
Voeg het champignonmengsel toe en laat de saus in volume
verminderen tot deze verdikt is
n
Verwijder de prikkers en spek van het vlees en rangschik
ze op een schaal
n
Bedek met saus