Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita

 

Bereidingstijd : 20 minuten† + 1uur vriestijd

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   4 maatjes

n   12 gezouten ribblechips

n   1 koffielepel rietsuikersiroop

n   1 eetlepel citroensap

n   1 eetlepel wodka

n   6 eetlepels olijfolie

n   50 gr mascarpone

n   50 gr mayonnaise

n   50 gr gerookte haringkuit

n   100 gr rolmops (uitgelekt gewicht)

n   100 gr postelein (of waterkers)

n   8 miniblini's

 

 

Bereiding

n   Meng de wodka, het citroensap, Ĺ dl water en de suikersiroop op een vierkant bord

n   Laat het minstens 1 uur in de diepvries opstijven

n   Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise

n   Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe

n   Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast

n   Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt

n   Verwarm voorzichtig de bliniís voor het opdienen

n   Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden

n   Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond

n   Spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak

n   Leg er de chips bovenop

n   Voeg 2 bliniís per bord toe

n   Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord

n   Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen