Maatjes met posteleinolie, rolmopssaus en wodkagranita |
Bereidingstijd : 20 minuten + 1uur vriestijd
Ingrediënten (4 pers) n 4 maatjes n 12 gezouten ribblechips n 1 koffielepel rietsuikersiroop n 1 eetlepel citroensap n 1 eetlepel wodka n 6 eetlepels olijfolie n 50 gr mascarpone n 50 gr mayonnaise n 50 gr gerookte haringkuit n 100 gr rolmops (uitgelekt gewicht) n 100 gr postelein (of waterkers) n 8 miniblini's
|
|
Bereiding
n Meng de wodka, het citroensap, ½ dl water en de suikersiroop op een vierkant bord
n Laat het minstens 1 uur in de diepvries opstijven
n Hak de rolmops fijn en meng hem met de mayonaise
n Giet het mengsel door een puntzeef en voeg de mascarpone toe
n Breng op smaak met peper en zout en zet de saus in de koelkast
n Houd een beetje postelein opzij en mix de rest met de olijfolie tot het een homogeen mengsel wordt
n Verwarm voorzichtig de blini’s voor het opdienen
n Verwijder de staart van de maatjes en leg ze in het midden van de borden
n Leg er 3 kleine hoopjes gerookte haringkuit rond
n Spuit 3 kleine hoopjes rolmopssaus op het bord met behulp van een spuitzak
n Leg er de chips bovenop
n Voeg 2 blini’s per bord toe
n Schraap de wodkagranita met een vork van het bord en voeg er een beetje van toe op elk bord
n Versier het bord met de overblijvende posteleinblaadjes, posteleinolie en dien meteen op