Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus

 

IngrediŽnten (8 pers)

n   8 kabeljauwhaasjes van 125 gr

n   200 gr lardo

n   olijfolie

n   boter

n   1 blik kikkererwten (310 gr)

n   300 gr gegrilde rode paprika

n   5 cl olijfolie (hummus)

n   1 citroen

n   1 teentje look

n   Ĺ koffielepel paprikapoeder

n   pili pili

n   250 gr zeekraal

n   200 gr grijze garnalen

n   1 eetlepel uitgelekte kappertjes

n   zeste en sap van 1 citroen

n   bosje bladpeterselie

 

 

Bereiding

n   Hummus

n   Pureer de uitgelekte kikkererwten samen met de gegrilde paprika, paprikapoeder, look en olijfolie.

n   Breng op smaak met zout en pili pili en eventueel citroensap

n   Zeekraal

n   Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water

n   Laat afkoelen

n   Salade

n   Hak de peterselie grof tot je 2 eetlepels hebt

n   Schep de peterselie, citroensap en zeste, kappertjes en garnalen door de zeekraal

n   Vis

n   Kruid de vis met peper en zout

n   Leg 2 ŗ 3 plakjes lardo naast elkaar iets overlappend op je snijplank

n   Leg er een stuk vis op en vouw de lardo eromheen

n   Herhaal met de rest van de vis

n   Hummus

n   Verwarm de hummus in een pannetje op een laag vuur

n   Bak intussen de vis in hete olie in 2 pannen

n   Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op een matig tot laag vuur 3 minuten aan elke kant

n   Voeg vlak voor de vis gaar is nog een klontje boter toe

n   Afwerking

n   Verdeel de hummus in een dikke streep over 8 voorverwarmde borden

n   Schik de vis erop en verdeel de salade erover

n   Bedruppel met olijfolie en kruid met versgemalen peper

 

Tip

Serveer als hoofdgerecht met pommes duchesses

 

Culinaire Kookclub Houthalen