Kabeljauwhaasje in lardo met paprikahummus |
Ingrediënten (8 pers) n 8 kabeljauwhaasjes van 125 gr n 200 gr lardo n olijfolie n boter n 1 blik kikkererwten (310 gr) n 300 gr gegrilde rode paprika n 5 cl olijfolie (hummus) n 1 citroen n 1 teentje look n ½ koffielepel paprikapoeder n pili pili n 250 gr zeekraal n 200 gr grijze garnalen n 1 eetlepel uitgelekte kappertjes n zeste en sap van 1 citroen n bosje bladpeterselie
|
Bereiding
n Hummus
n Pureer de uitgelekte kikkererwten samen met de gegrilde paprika, paprikapoeder, look en olijfolie.
n Breng op smaak met zout en pili pili en eventueel citroensap
n Zeekraal
n Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water
n Laat afkoelen
n Salade
n Hak de peterselie grof tot je 2 eetlepels hebt
n Schep de peterselie, citroensap en zeste, kappertjes en garnalen door de zeekraal
n Vis
n Kruid de vis met peper en zout
n Leg 2 à 3 plakjes lardo naast elkaar iets overlappend op je snijplank
n Leg er een stuk vis op en vouw de lardo eromheen
n Herhaal met de rest van de vis
n Hummus
n Verwarm de hummus in een pannetje op een laag vuur
n Bak intussen de vis in hete olie in 2 pannen
n Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op een matig tot laag vuur 3 minuten aan elke kant
n Voeg vlak voor de vis gaar is nog een klontje boter toe
n Afwerking
n Verdeel de hummus in een dikke streep over 8 voorverwarmde borden
n Schik de vis erop en verdeel de salade erover
n Bedruppel met olijfolie en kruid met versgemalen peper
Tip
Serveer als hoofdgerecht met pommes duchesses