Stracciatella-ijs met passievruchtensaus

 

 

Ingrediënten (6 pers)

n  1 liter Stracciatella-ijs

 

Saus

n  2 dl melk

n  50 gr griessuiker

n  2 eierdooiers

n  ½ vanillestokje

n  het vruchtvlees van 3 passievruchten

n  cacaopoeder

n  12 topjes verse munt

n  3 passievruchten

 

Bereiding

n  Maak eerst een crème Anglaise (Engelse saus als basis voor de passievruchtensaus)

n  Breng de melk met het in de lengte opengesneden vanillestokje aan de kook

n  Klop de eierdooier met de suiker tot een stevige maar luchtige massa

n  Haal het vanillestokje uit de melk en neem van het vuur

n  Giet een beetje melk bij het eimengsel, roer los en giet bij de kokende melk

n  Zet op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de eierdooiers beginnen te binden

n  Haal van het vuur en laat afkoelen

n  Doe het passievruchtenvlees bij de saus en meng onder elkaar

n  Neem 6 borden en bestrooi ze lichtjes met cacaopoeder

n  Schik er in het midden een grote bol ijs op

n  Lepel de saus er rond en versier met munt en een halve passievrucht

 

Opgepast!

Als je eierdooier gebruikt om een saus (of soep) te binden, dan mag die saus absoluut niet meer koken. Anders stollen de dooiers en verliezen ze hun bindkracht. De saus zal dan schiften.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen