Consommé
van wilde champignons met bladerdeeg |
Ingrediënten
(4 pers)
n 160 gr wilde champignons
n 1 à 1.5 l wildfond van gevogelte of patrijs
(zie basisrecept)
n 8 takjes kervel
n eventueel 8 plakjes truffel
n 2 eieren
n 4 rondjes bladerdeeg van 12 cm
doorsnede en 2 à 3 mm dikte (*)
(*) voor basisrecept consulteer het
kookboek “Lente”
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 220°C
n Maak de champignons schoon en snijd
ze in plakjes of stukjes
n Doe de champignons rauw in vuurvaste
potjes voor telkens 1 persoon
n Kies potjes van circa 10 cm breed en
8 cm hoog
n Giet de koude, gekruide fond erover
tot ze voor ¾ gevuld zijn
n Voeg er telkens 2 takjes kervel en
eventueel 2 plakjes truffel aan toe
n Kluts de eieren en smeer , met een
kwastje het bladerdeeg in met het eimengsel
n Leg elk vel deeg op het potje, met
de eikant naar onderen en span lichtjes over de potjes
n Druk aan de boorden en over de rand
een beetje aan
n Strijk nu ook de bovenzijde in met
het eimengsel
n Zet de potjes onmiddellijk in de
goed warme oven en bak ze gedurende 20 minuten
n Het deeg is dan gaar en de consommé
heet
n Dien meteen op