Consommé van wilde champignons met bladerdeeg

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       160 gr wilde champignons

n       1 à 1.5 l wildfond van gevogelte of patrijs (zie basisrecept)

n       8 takjes kervel

n       eventueel 8 plakjes truffel

n       2 eieren

n       4 rondjes bladerdeeg van 12 cm doorsnede en 2 à 3 mm dikte (*)

 

(*) voor basisrecept consulteer het kookboek “Lente”

 

Bereiding

n       Verwarm de oven voor op 220°C

n       Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes

n       Doe de champignons rauw in vuurvaste potjes voor telkens 1 persoon

n       Kies potjes van circa 10 cm breed en 8 cm hoog

n       Giet de koude, gekruide fond erover tot ze voor ¾ gevuld zijn

n       Voeg er telkens 2 takjes kervel en eventueel 2 plakjes truffel aan toe

n       Kluts de eieren en smeer , met een kwastje het bladerdeeg in met het eimengsel

n       Leg elk vel deeg op het potje, met de eikant naar onderen en span lichtjes over de potjes

n       Druk aan de boorden en over de rand een beetje aan

n       Strijk nu ook de bovenzijde in met het eimengsel

n       Zet de potjes onmiddellijk in de goed warme oven en bak ze gedurende 20 minuten

n       Het deeg is dan gaar en de consommé heet

n       Dien meteen op

 

Culinaire Kookclub Houthalen