St. Jakobsvruchtensalade

 

Ingrediėnten (6 pers)

n       900 gr St. Jakobsvruchten

n       zout en grof gemalen peper

n       5 eetlepels olijfolie

n       500 gr paddestoelen, in kleine stukjes gesneden

n       250 gr tomaten, in kleine stukjes gesneden

n       80 gr fijngehakte peterselie

n       0.6 dl aceto balsamico

n       300 gr raketsla (rucola), gewassen, gedroogd en grof gesneden

 

Bereiding

n       Verwarm de oven op 250°C

n       Leg de St. Jakobsvruchten in een ovale vuurvaste kom

n       Kruid met peper en zout en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie

n       Laat de vruchten gedurende 6 ą 8 minuten in de oven koken tot ze ondoorzichtig en vast worden

n       Verwarm intussen de rest van de olie in een pan, op een matig vuur

n       Doe de paddestoelen erbij en laat kleuren

n       Roer ze gedurende 6 ą 8 minuten regelmatig om

n       Voeg de tomaten, de peterselie en de azijn bij de St. Jakobsvruchten en roer goed

n       Spreid een bedje rucola op ieder bord

n       Leg hierop de St. Jakobsvruchten en versier deze met paddestoelen

n       Giet de overige saus erover en dien onmiddellijk op

 

Culinaire Kookclub Houthalen