St. Jakobsvruchtensalade
|
Ingrediėnten
(6 pers)
n 900 gr St. Jakobsvruchten
n zout en grof gemalen peper
n 5 eetlepels olijfolie
n 500 gr paddestoelen, in kleine
stukjes gesneden
n 250 gr tomaten, in kleine stukjes
gesneden
n 80 gr fijngehakte peterselie
n 0.6 dl aceto balsamico
n 300 gr raketsla (rucola), gewassen,
gedroogd en grof gesneden
Bereiding
n Verwarm de oven op 250°C
n Leg de St. Jakobsvruchten in een
ovale vuurvaste kom
n Kruid met peper en zout en
besprenkel met 2 eetlepels olijfolie
n Laat de vruchten gedurende 6 ą 8
minuten in de oven koken tot ze ondoorzichtig en vast worden
n Verwarm intussen de rest van de olie
in een pan, op een matig vuur
n Doe de paddestoelen erbij en laat
kleuren
n Roer ze gedurende 6 ą 8 minuten
regelmatig om
n Voeg de tomaten, de peterselie en de
azijn bij de St. Jakobsvruchten en roer goed
n Spreid een bedje rucola op ieder
bord
n Leg hierop de St. Jakobsvruchten en versier
deze met paddestoelen
n Giet de overige saus erover en dien
onmiddellijk op