Borst van wilde eend met
gekonfijt witloof
|
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 borsten van wilde eend
n 8 aardappelen
n 8 stronken witloof van zowat 100 gr
elk
n 2 eetlepels honing
n 1 koffielepel frambozenazijn
n 1 sjalotje
n 1 takje tijm
n 1 laurierblaadje
n 2 dl gevogelte wildjus (zie
basisrecept)
n 50 gr boter
n 20 cl olijfolie
n peper en zout
Bereiding
n Bak de geschilde en in plakjes
gesneden aardappelen in een koekenpan in een mengsel van half boter (20 gr),
half olie (20 cl)
n Doseer het vuur. Fruit de
aardappelschijfjes zo’n 15 minuten tot ze de kleur van frietjes krijgen
n Haal ze uit het vet en kruid ze met
zout
n Bak de eendenborsten zowat 8 minuten
in boter. Kruid met peper en zout. De borsten moeten van binnen nog rosé zijn
n Snijd het witloof in grove stukken
zoals voor een salade
n Bak ze gedurende 5 minuten krokant
in boter
n Doe er op het einde een lepel honing
bij
n Haal het vlees uit de pan als het gebakken
is
n Snipper de sjalot en stoof die in de
braadjus, samen met tijm en laurier
n Doe de andere lepel honing en de
frambozenazijn erbij en laat sudderen
n Dan mag de wildjus erover en laat
verder inkoken tot ¼ van het volume
n Kruid met peper en zout en giet de
saus door een fijne zeef
n Leg de aardappelplakjes tegen de
rand van het bord met het witloof ernaast
n Snijd de eend in dunne reepjes, leg
die half over het witloof
n Giet een lepel van de hete saus over
het vlees
Wijntip
n
Châteauneuf du Pape