Parfait d’Amaretto

 

Ingrediënten (2 pers)

n       2 blaadjes gelatine

n       2 eierdooiers

n       ½ zakje vanillesuiker

n       1 kleine eetlepel griessuiker

n       0.5 dl Amaretto

n       1.25 dl licht geklopte room

 

Garnituur

n       4 eetlepels bosvruchten

n       2 muntblaadjes

 

Bereiding

n       Laat de gelatineblaadjes weken in koud water

n       Klop ondertussen de eierdooiers, de vanillesuiker en de griessuiker tot een luchtig beslag (vb in keukenrobot)

n       Warm de Amaretto lichtjes op en laat hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen

n       Voeg dit mengsel bij het eierbeslag

n       Doe dit op een ijsbodem zodat de crème vlug pakt

n       Spatel er tenslotte de licht geklopte room door

n       Verdeel de parfait in mooie coupes

n       Plaats ze zo’n 1.5 à 2 uur in de koelkast

n       Voor het opdienen werkt u de coupe af met enkele bosvruchten en een muntblaadjes

n       Schenk hierbij een glaasje champagne

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen