Ossobuco van lamsschenkel met risotto |
Ingrediënten (15 pers) n 15
lamsschenkels van ± 150 gr n peper en zout n bloem n 50 gr
boter n 5 uien n 2 wortelen n 4
stengels bleekselderij n 6 tenen
knoflook n 6 dl droge
witte wijn n 10 dl
gezeefde tomaten n 2 dl
bouillon n 3
theelepels marjolein of wilde oregano n 3
theelepels tijm n 2 citroenen n verse peterselie Ingrediënten Risotto n 5 sjalotten n 125 gr
Parmezaan n 5
eetlepels olijfolie n 125 gr
boter n 2 liter
groentebouillon n 750 gr
risottorijst n 3 zakjes
saffraan (à 0.05 g) |
|
Bereiding
n Lamsschenkels
n Bestrooi de
lamsschenkels met peper en zout en de bloem
n Schud de
overtollige bloem eraf
n Bak het
vlees in de boter aan beide kanten goudbruin en haal uit de pan
n Pel de uien
en 3 tenen knoflook
n Snijd fijn
en bak in de pan lichtbruin
n Maak
wortels en bleekselderij schoon
n Snijd in
stukjes en voeg toe aan de ui
n Bak even
mee
n Voeg de
wijn toe en laat 5 minuten inkoken
n Snijd de
schil van een halve citroen, verwijder het witte gedeelte aan de binnenkant
n Voeg dit
met de gezeefde tomaat, bouillon en de kruiden toe
n Roer door
en leg het vlees in de pan
n Laat op
laag vuur in 2 uur zachtjes gaar stoven
n Rasp de
rest van de citroenschil
Hak de rest van de knoflook fijn en meng dit met de fijn
gesneden peterselie
n Vlak voor
het serveren dit mengsel door de ossobuco roeren
n Risotto
n Snipper de
sjalotten en rasp de kaas
n Verwarm de
helft van de boter in een hapjespan en bak de sjalotten 10 minuten op laag vuur
n Breng de
bouillon aan de kook
n Week de
saffraan in een eetlepel water of bouillon
n Doe de
risotto bij de sjalotten en bak onder af en toe roeren gedurende 4 minuten
n Voeg de
saffraan toe
n Voeg een
scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen
n Voeg dan
weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is
n Dit duurt ±
20 minuten
n Draai het
vuur uit en voeg de rest van de boter en de kaas toe
n Laat met de
deksel op de pan 5 minuten staan
n Afwerking
n Serveer de risotto
met de ossobucco
Tip
n Voeg nog
wat bouillon toe om het extra smeuïg te maken