Lauwwarm ovenkaasje, salade, appelstroop en walnoten

 

Ingrediënten appelstroopvinaigrette (15 pers)

n   0 25 dl appelazijn

n   0,75 dl walnotenolie

n   1 eetlepel appelstroop

n   ½ theelepel mosterd

n   ½ theelepel suiker

n   peper en zout

Salade

n   200 gr gemengde sla

n   20 gr kervel

n   20 gr platte peterselie

n   20 gr bieslook

n   2 lente-uitjes

n   2 appels Jonagold

n   2 eetlepels walnoten

n   ½ pp Bouquet des Moines (Val-Dieu kaas - 8 stuks

n   walnotenolie

Extra

n   spuitflesje

 

voorgerecht-1_190227_002945

 

Bereiding

n   Appelstroopvinaigrette

n   Klop alle genoemde ingrediënten voor de appelstroop vinaigrette tot een dressing

n   Doe de dressing in een spuitflesje

n   Sla

n   Snijd de appels in partjes - 2 partjes per persoon

n   Besmeer ze met walnotenolie

n   Leg ze 10à 15 minuten onder de grill, zodat ze zacht zijn, maar wel nog compact. Laat ze niet verbranden

n   Snijd de kaas doormidden en zet de helften onder de grill tot de kaas gesmolten is. De korst van de kaas fungeert als een bakje voor de gesmolten kaas

n   Verdeel de sla, de fijn gehakte kruiden, lente-ui, geroosterde appeltjes en walnoten over de borden

n   Afwerking

n   Verdeel de dressing royaal over de salade

n   Leg het gesmolten kaasje in het midden van de salade en geef er nog een paar streepjes van de appelstroopvinaigrette overheen en serveer

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen