Lauwwarm
ovenkaasje, salade, appelstroop en walnoten |
Ingrediënten appelstroopvinaigrette
(15 pers) n
0 25 dl appelazijn n
0,75 dl walnotenolie n
1 eetlepel appelstroop n
½ theelepel mosterd n
½ theelepel suiker n
peper en zout Salade n
200 gr gemengde sla n
20 gr kervel n
20 gr platte peterselie n
20 gr bieslook n
2 lente-uitjes n
2 appels Jonagold n
2 eetlepels walnoten n
½ pp Bouquet des Moines (Val-Dieu kaas - 8 stuks n
walnotenolie Extra n
spuitflesje |
|
Bereiding
n Appelstroopvinaigrette
n Klop alle
genoemde ingrediënten voor de appelstroop vinaigrette tot een dressing
n Doe de
dressing in een spuitflesje
n Sla
n Snijd de
appels in partjes - 2 partjes per persoon
n Besmeer ze
met walnotenolie
n Leg ze 10à 15
minuten onder de grill, zodat ze zacht zijn, maar wel nog compact. Laat ze niet
verbranden
n Snijd de
kaas doormidden en zet de helften onder de grill tot de kaas gesmolten is. De
korst van de kaas fungeert als een bakje voor de gesmolten kaas
n Verdeel de
sla, de fijn gehakte kruiden, lente-ui, geroosterde
appeltjes en walnoten over de borden
n Afwerking
n Verdeel de
dressing royaal over de salade
n Leg het
gesmolten kaasje in het midden van de salade en geef er nog een paar streepjes
van de appelstroopvinaigrette overheen en serveer