Aspergeroomsoep met gerookte zalm

 

Bereidingstijd :

 

Ingrediënten (4 pers)

n   150 gr gerookte zalm

n   1preiwit

n   2 uien

n   1kruidenbuiltje (verse laurier, tijm en peterselie)

n   200 ml room

n   handvol bieslook

n   1 snede wit brood

n   boter

n   peper en zout

n   1 bussel witte asperges

 

aspergeroomsoep-met-zalm

 

Bereiding

n   Spoel de prei

n   Halveer in de lengte en snipper grof

n   Pel en snipper de uien

n   Schil de asperges, breek het harde uiteinde af

n   Snij ze in grove stukken

n   Bewaar de schillen

n   Snipper de bieslook

n   Snij 4 mooie repen zalm en snipper de rest

n   Stoof de asperges met de prei en ui gaar in boter

n   Stoof de aspergekopjes apart en hou ze opzij

n   Kook de aspergeschillen in licht gezouten water

n   Laat, van het vuur af, een kwartier trekken

n   Giet door een zeef bij de groenten

n   Doe er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook

n   Laat een halfuur garen

n   Snij 4 dobbelsteentjes uit het witbrood

n   Bak het brood rondom in boter

n   Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Omwikkel de aspergekopjes met zalm en prik ze met het brood aan een spiesje

n   Schenk de soep in glaasjes en werk af met de room, zalmsnippers en bieslook

n   Serveer met de spiesjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen