Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas

 

Ingrediënten (8 pers)

n   1 bussel groene asperges

n   100 gr erwten

n   2 eetlepels boter

n   1 eetlepel olijfolie

n   1 ui

n   3 tenen knoflook

n   350 gr risottorijst

n   1 dl Noilly Prat

n   1 liter groente- of kippenbouillon

n   150 gr 'brique' geitenkaas (of andere romige geitenkaas, b.v. geitenbrie)

n   150 gr gerijpte geitenkaas (b.v. Bastognard of affiné)

n   2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

n   zwarte peper en zout

 

 

Bereiding

n   Snij de asperges in stukken

n   Stoom of kook ze beetgaar

n   Blancheer de erwten

n   Smelt de boter en olijfolie in een sauteuse

n   Snipper de ui en knoflook en fruit in de boter

n   Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter

n   Blus met de Noilly Prat en laat bijna droogkoken

n   Bereid de risotto door beetje bij beetje kippenbouillon toe te voegen en al roerend te laten absorberen door de rijst

n   Voeg als de rijst beetgaar is de groenten toe en laat doorwarmen

n   Werk de risotto vlak voor het serveren af met beide soorten geitenkaas

n   Kruid met peper en zout

n   Strooi vlak voor het serveren parmezaanse kaas over de risotto

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen