Risotto
met groene asperges, erwten en geitenkaas |
Ingrediënten (8
pers) n
1 bussel groene asperges n
100 gr erwten n
2 eetlepels boter n
1 eetlepel olijfolie n
1 ui n
3 tenen knoflook n
350 gr risottorijst n
1 dl Noilly
Prat n
1 liter groente- of kippenbouillon n
150 gr 'brique' geitenkaas (of
andere romige geitenkaas, b.v. geitenbrie) n
150 gr gerijpte geitenkaas (b.v. Bastognard of affiné) n
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas n
zwarte peper en zout |
|
Bereiding
n Snij
de asperges in stukken
n Stoom
of kook ze beetgaar
n Blancheer de erwten
n Smelt
de boter en olijfolie in een sauteuse
n Snipper
de ui en knoflook en fruit in de boter
n Voeg
de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter
n Blus
met de Noilly Prat en laat bijna droogkoken
n Bereid
de risotto door beetje bij beetje kippenbouillon toe te voegen en al roerend te
laten absorberen door de rijst
n Voeg
als de rijst beetgaar is de groenten toe en laat doorwarmen
n Werk
de risotto vlak voor het serveren af met beide soorten geitenkaas
n Kruid
met peper en zout
n Strooi
vlak voor het serveren parmezaanse kaas over de
risotto