Bloemkoolroomsoep met roquefort

 

Ingrediënten (4 pers)

n   6 dl groentebouillon

n   400 gr bloemkool

n   150 gr room

n   een snuifje versgeraspte nootmuskaat

n   2 sneden oudbakken witbrood

n   1 eetlepel boter

n   200 gr roquefort

 

 

Bereiding

n   Breng de groentebouillon aan de kook

n   Verdeel de bloemkool in roosjes

n   Was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon

n   Mix de soep glad met een staafmixer

n   Voeg de room toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout

n   Snij het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de hete boter

n   Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier

n   Verkruimel de roquefort en verdeel over vier kommen

n   Schep er de bloemkoolroomsoep op

n   Werk af met een draai van de pepermolen en de broodkorstjes

n   Serveer meteen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen