Feuilleté van
kreeft met asperges, miniworteltjes en chips van asperges |
Ingrediënten (4
pers) n
2 levende of voorgekookte kreeften n
1 vel bladerdeeg n
400 gr asperges n
300 gr miniworteltjes n
boter n
100 ml volle room n
200 ml kreeftenbouillon (of
kookvocht) n
citroenmelisse n
sap van een halve citroen n
zout en peper n
3 grote wortels n
1 grote ui n
2 selderijstengels n
2 sjalotten n
1 teentje knoflook n
1 bouquet garni n
boter |
|
Bereiding
n Stoof
1 sjalot en het teentje knoflook aan in de boter
n Voeg
de groenten en kruiden toe
n Zet
de groenten onder water en breng dit aan de kook
n Dompel
de kreeften met de kop eerst onder en kook ze 10 à 12 minuten
n Maak
de asperges en de worteltjes schoon
n Snij
fijne sneetjes van 1 asperge met een dunschiller
n Maak
er chips van door ze te frituren
n Stoof
de asperges en de worteltjes aan
n Kruid
af met zout, peper en citroengras
n Voeg 200 ml kreeftenbouillon
toe
n Laat het geheel 4 minuten pruttelen
n Voeg daarna de
room toe
n Laat
de bereiding enkele minuten inkoken op een laag vuurtje
n erwarm de oven voor op
200°C
n Snijd
het vel bladerdeeg in 8 repen van 10 x 6 cm
n Spreid
ze uit over een niet-ingevette bakplaat
n Prik
met een vork gaatjes in het bladerdeeg
n Leg
een stuk bakpapier op het bladerdeeg en leg er een andere bakplaat bovenop. Zo
zal het bladerdeeg niet rijzen en krijgt u fijne, uiterst knapperige gebakjes
n Bak
het bladerdeeg gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven
n Hebt
u een voorgekookte kreeft gekocht? Leg de kreeft dan op een stuk
aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze 10 minuten
in een oven van 170°C
n Dresseer
de borden als volgt: eerst een reepje bladerdeeg, daarna de groenten en
vervolgens de kreeft
n Herhaal deze stap
n Werk
het bord af met chips van asperges