Filipijnse Loempia |
Ingrediënten (10 pers) n 15 ml
plantaardige olie of canola-olie n 1 kilo
rundergehakt of varkensgehakt n 4
eetlepels uien - fijngehakt n 4
teentjes knoflook - geperst n 4
wortelen - geraspt n 8 champignons
- fijngehakt n 2 bussels
lente-uitjes - fijngehakt n 2
theelepels gember — geraspt n 200 gram
sojascheuten n 4 eieren
(2 voor vleesmengsel en 2 voor bij de oprollen van loempiavellen) n 2
eetlepels maïszetmeel n 4 gram versgemalen
zwarte peper n 2 blokjes
groentebouillon n 50
bevroren loempiavellen —het beste de dag ervoor ontdooien in de koelkast n 500 ml
plantaardige olie of canola-olie - voor het
frituren n 1000 ml
fles zoet-pikante saus |
|
Bereiding
n Meng
alle rauwe ingrediënten.
n Leg
er 1 á 2 eetlepels vlees en groenten mengsel in een loempiavel en wikkel het eromheen zodat het op een "sigaar"
lijkt, maar houd de uiteinden open en maakt er een beetje nat met de geklopte
eieren en dicht rollen.
n Frituur
de loempia's in een laag olie van 1 cm, en doe er eventueel meer olie bij tijdens
het frituren, mocht dat nodig zijn.
n Laat
de loempia's niet te donkerbruin worden, dan zijn ze aangebrand.
n Laat
de gefrituurde loempia's op keukenpapier uitlekken.
n Serveer
het warm met koude zoet-pikante saus. Smakelijk!
Tips
Dit recept is goed voor +/- 50 loempia's.
Benodigdheden