Pad Thai |
Ingrediënten (10 pers) n 600 gram
kipfilet - dunne reepjes n 600 gram
scampi — gepeeld en gekuist n 300 gram
tofu - dikke reepjes n 4
eetlepels arachideolie n 6-7
lente-uien - sliertjes n 4
teentjes knoflook - geperst n 5
eetlepels geraspte gember n 10
eetlepels ongezouten pinda's — fijngehakt n 600 gram
sojascheuten n 4 eieren n 1 kilo
rijstnoedels n Mengsel
van 4 el water, 2 tl-palmsuiker, 6 el vissaus en 2 tl-tamarinde pasta n 3 verse
limoenen in partjes bij serveren n Verse chilipeper
- reepjes n Koriander |
|
Bereiding
n
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
n
Snij de tofu in dikke reepjes, de lente-ui in
sliertjes. Pel en pers de knoflook en raspt de gember. Hak de pinda's fijn.
n
Verhit wat olie in een wok. Roerbak de gesneden kip
ongeveer 8 minuten daarna voeg er de scampi's bij, bak er nog 4 minuten bij.
Neem ze uit de pan en hou even apart.
n
Verhit opnieuw olie in hetzelfde wok en roerbak de
knoflook, gember, voeg er de tofu bij en bak het zoals aangegeven op de
verpakking. Doe er de noedels bij, roerbak tot de noedels beetgaar zijn. Voeg
er de eieren en maak er roereieren van. Meng de noedels en roerei samen. Breng
op smaak met het sausmengsel, de sojascheuten en de lente ui. Als laatste voeg
er de gebakken kip en scampi bij. Schep nog even goed om.
n
Verdeel de noedels over de borden. Werk af met gehakte
pinda's, koriander en verse chilipeper. Smakelijk!
Info:
Er bestaan meer
dan 350 (!) verschillende soorten noedels. Zowel de smaak als structuur kan
enorm verschillen. Er is maar één manier om de verschillen te ontdekken: test
ze allemaal eens uit!
EIERNOEDELS
Eén van de meest
bekende noedels die gemaakt worden op basis van tarwemeel en eieren. Door de
eieren vertonen ze een gele kleur. Je koopt ze meestal droog en je kunt ze
gebruiken in soepen, wok gerechten of salades.
RIJSTNOEDELS
Deze klassieke
Chinese noedels zijn heel typerend van uiterlijk en smaak. Witte, platte
noedels die traditioneel geserveerd worden bij rundvlees of vis. Daarnaast
worden ze ook vaak verwerkt in een wok gerecht en worden ze geroerbakt.
Hierdoor kleven ze meer aan elkaar.
MIHOEN
Een heel fijne rijstnoedel die gemaakt wordt van rijstbloem. Heerlijk in
een frisse salade of als vulling voor in een loempia.
MIE
Chinese (platte)
noedels die veel gebruikt worden in bami gerechten. Vaak geroerbakt met
groenten, vlees of vis zodat ze de smaak goed kunnen opnemen.
Dit recept is goed voor +/- 50 loempia's.
Benodigdheden