Basis miso ramen soep |
Ingrediënten (2 pers) n 2
teentjes knoflook n 3 cm
gember n 1
sjalotje n 1
eetlepel gemalen sesamzaadjes n 1
eetlepel sesamolie n 1
theelepel sambal n 3
eetlepels miso n 1
eetlepel (palm)suiker n 2
eetlepel sake n 1
eetlepel sojasaus n 1 liter
kippenbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje op 1 liter) n ¼ theelepel witte peper n 2 porties
ramen noedels Garnering n lente ui n wortel reepjes n sojascheuten n gepocheerde of
hardgekookte eieren n gekookte varkens of
kip reepjes of schijfjes |
|
Bereiding
n
Snijd de knoflook, gember en sjalot zeer fijn. Vermaal
de sesamzaadjes. Verhit in een middelgrote pan de sesamolie en zet de knoflook
gember en sjalot aan tot de aroma’s naar boven komen. Voeg wat sambal en de miso toe en bak aan. Voeg dan de suiker, sesamzaadjes toe.
Voeg dan de kippenbouillon, sake, sojasaus toe en een beetje witte peper. Breng
de soep aan de kook en laat deze pruttelen.
n
Bereidt onder tussen de verschillende garneringen
voor. Zodra je met de garneringen klaar bent, kun je de noedels bereiden. Kook
de ramen noedels ongeveer 1 minuut korter dan wat op het pakje staat. Proef of
de ramen beetgaar is. Zo ja haal de ramen noedels uit de pan en in een kom.
Voeg tot slot de garneringen en de bouillon toe.
n
Om de maaltijdsoep te garneren, voegen wij lente ui,
wortel reepjes, sojascheuten, gepocheerde of hardgekookte eieren en wat
gekookte varkens of kip reepjes of schijfjes