Basis miso ramen soep

 

Ingrediënten (2 pers)

n  2 teentjes knoflook

n  3 cm gember

n  1 sjalotje

n  1 eetlepel gemalen sesamzaadjes

n  1 eetlepel sesamolie

n  1 theelepel sambal

n  3 eetlepels miso

n  1 eetlepel (palm)suiker

n  2 eetlepel sake

n  1 eetlepel sojasaus

n  1 liter kippenbouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje op 1 liter)

n  ¼ theelepel witte peper

n  2 porties ramen noedels

Garnering

n  lente ui

n  wortel reepjes

n  sojascheuten

n  gepocheerde of hardgekookte eieren

n  gekookte varkens of kip reepjes of schijfjes

 

Japanse-Miso-Ramen

 

Bereiding

 

n  Snijd de knoflook, gember en sjalot zeer fijn. Vermaal de sesamzaadjes. Verhit in een middelgrote pan de sesamolie en zet de knoflook gember en sjalot aan tot de aroma’s naar boven komen. Voeg wat sambal en de miso toe en bak aan. Voeg dan de suiker, sesamzaadjes toe. Voeg dan de kippenbouillon, sake, sojasaus toe en een beetje witte peper. Breng de soep aan de kook en laat deze pruttelen.

n  Bereidt onder tussen de verschillende garneringen voor. Zodra je met de garneringen klaar bent, kun je de noedels bereiden. Kook de ramen noedels ongeveer 1 minuut korter dan wat op het pakje staat. Proef of de ramen beetgaar is. Zo ja haal de ramen noedels uit de pan en in een kom. Voeg tot slot de garneringen en de bouillon toe.

n  Om de maaltijdsoep te garneren, voegen wij lente ui, wortel reepjes, sojascheuten, gepocheerde of hardgekookte eieren en wat gekookte varkens of kip reepjes of schijfjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen