Filipijnse Kipkerrie met Kokosmelk

 

Ingrediënten (2 pers)

n  2 eetlepels kokosolie

n  6 Knoflookteentjes, gepeld en gemalen

n  1 middelgrote ui, fijngehakt

n  5 cm lange verse gember, geschild en gesneden

n  2 eetlepels Red Curry poeder

n  1 theelepel kurkuma

n  1 zoete aardappel (Yam), geschild en gesneden in blokjes

n  3 -4 kopjes overgebleven kip of 1 gebakken kip, gehakt of in blokjes

n  1 1/2 blikken kokosmelk plus 1/2 kan water

n  2 eetlepels paleo-friendly Vissaus

n  1 grote rode paprika, fijngesneden

n  1 eetlepel bruine suiker (of honing voor paleo), naar smaak

n  zout en peper naar smaak

n  koriander voor de garnering (optioneel)

 

IMG_8133-1

 

Bereiding

 

n  Verhit de olie in een grote, zware kookpot met een deksel. Bak de knoflook, ui en verse gember tot aromatische in ongeveer 1-2 minuten. Zet de warmte naar de laagste stand en voeg de kerriepoeder en kurkuma toe aan het uienmengsel en roer.

n  Voeg de zoete aardappelen en kip toe. Giet de kokosmelk plus 1/2 kan water erbij; Voeg vissaus en wat versgemalen peper toe naar smaak. Breng aan de kook, dek af en laat sudderen op een laag vuur gedurende 8-10 minuten of tot de zoete aardappelen gaar zijn.

n  Voeg de gehakte paprika en de bruine suiker of honing toe voor evenwicht in de smaak (niet om zoet te maken). Bak nog 2 minuten of totdat de paprika gaar is. Als de saus te dik wordt, voeg je wat meer water toe. Bij kruiden indien gewenst. Garneer met wat gehakte koriander. Genieten!

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen