Filipijnse Kipkerrie met Kokosmelk |
Ingrediënten (2 pers) n 2
eetlepels kokosolie n 6
Knoflookteentjes, gepeld en gemalen n 1
middelgrote ui, fijngehakt n 5 cm
lange verse gember, geschild en gesneden n 2
eetlepels Red Curry poeder n 1
theelepel kurkuma n 1 zoete
aardappel (Yam), geschild en gesneden in blokjes n 3 -4 kopjes
overgebleven kip of 1 gebakken kip, gehakt of in blokjes n 1 1/2
blikken kokosmelk plus 1/2 kan water n 2
eetlepels paleo-friendly Vissaus n 1 grote
rode paprika, fijngesneden n 1
eetlepel bruine suiker (of honing voor paleo), naar
smaak n zout en peper naar smaak n koriander voor de garnering (optioneel) |
|
Bereiding
n
Verhit de olie in een grote, zware kookpot met een
deksel. Bak de knoflook, ui en verse gember tot aromatische in ongeveer 1-2 minuten.
Zet de warmte naar de laagste stand en voeg de kerriepoeder en kurkuma toe aan
het uienmengsel en roer.
n
Voeg de zoete aardappelen en kip toe. Giet de
kokosmelk plus 1/2 kan water erbij; Voeg vissaus en wat versgemalen peper toe naar
smaak. Breng aan de kook, dek af en laat sudderen op een laag vuur gedurende 8-10
minuten of tot de zoete aardappelen gaar zijn.
n
Voeg de gehakte paprika en de bruine suiker of honing toe
voor evenwicht in de smaak (niet om zoet te maken). Bak nog 2 minuten of totdat
de paprika gaar is. Als de saus te dik wordt, voeg je wat meer water toe. Bij
kruiden indien gewenst. Garneer met wat gehakte koriander. Genieten!