Filipijnse Banaan Loempia

 

IngrediŽnten ( 8 mochi

n  frituurolie

n  1/4 kop bruine suiker, of naar behoefte

n  6 grote bananen, gehalveerd dwars en in de lengte

n  24 loempia wrappers, ontdooid

n  1 eetlepel water, of naar behoefte

 

2676649

 

Bereiding

 

n  Verhit olie in een frituurpan of grote pan tot 175 į C

n  Plaats de bruine suiker in een ondiepe kom. Rol elk banaan in de bruine suiker tot gecoat. Wikkel een loempia wrapper rond elke gecoate banaan, het afdichten van de laatste rand doe je met een lepel of een vinger gedoopt in water. Herhaal dit met de resterende bananen en wrappers.

n  Werk in porties, bak loempia in de hete olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Schep gebakken loempia met behulp van een schuimspaan uit de pan naar een met papier bedekte plaat. Wat suiker kan lekken uit de zijkanten van de loempia tijdens het afkoelen.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen