Flan van Passendale Classic met carpaccio
van tomaten en pijnboompitten |
Bereidingstijd :
Voorbereidingstijd: 45 minuten, bereiding : 10 minuten
Ingrediƫnten (4 pers) n
1
dl volle melk n
1
dl room n
100
gr boter n
200
gr Passendale n
50
gr gegrilde pijnboompitten n
10
zongedroogde tomaten n
1
rijpe tomaat n
4
gelatineblaadjes n
4
blaadjes basilicum n
peper n
grof
zeezout |
|
Bereiding
n Breng
de melk samen met de room aan de kook
n Voeg
er de geweekte gelatineblaadjes aan toe
n Snijd
de kaas in fijne blokjes en meng ze samen met de zachte boter tot een homogene
massa door er geleidelijk het warme roommengsel aan toe te voegen
n
Kruid
met peper en zout
n Giet
in vormpjes en laat een nacht opstijven in de koelkast
n Vries
de tomaat kort in en snijd ze nadien in flinterdunne schijfjes
n Kruid
de carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum
n Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en
zongedroogde tomaten