Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten en pijnboompitten

 

Bereidingstijd : Voorbereidingstijd: 45 minuten, bereiding : 10 minuten

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   1 dl volle melk

n   1 dl room

n   100 gr boter

n   200 gr Passendale

n   50 gr gegrilde pijnboompitten

n   10 zongedroogde tomaten

n   1 rijpe tomaat

n   4 gelatineblaadjes

n   4 blaadjes basilicum

n   peper

n   grof zeezout

 

flan_van_passendale_classic_met_carpaccio_van_tomaten_en_pijnboompitten

 

Bereiding

n   Breng de melk samen met de room aan de kook

n   Voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe

n   Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme roommengsel aan toe te voegen

n   Kruid met peper en zout

n   Giet in vormpjes en laat een nacht opstijven in de koelkast

n   Vries de tomaat kort in en snijd ze nadien in flinterdunne schijfjes

n   Kruid de carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum

n   Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en zongedroogde tomaten

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen