Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   1 wortel

n   1 preiwit

n   2 stengels selder

n   1 liter visbouillon vers of 2 bouillonblokjes in 1liter water

n   1 liter water

n   2 dl room

n   1 eidooier

n   100 gr krab blik

n   100 gr rivierkreeftjes

n   enkele sprietjes bieslook

n   olijfolie

n   peper en zout

 

Juliennesoep-met-krab-en-rivierkreeftjes-e1520340127266

 

Bereiding

n   Snijd de wortel, stengels selder en het preiwit in dunne, fijne reepjes van zo'n 3 centimeter lang (julienne)

n   Verhit een scheutje olijfolie in een soeppot en stoof de julienne-groentjes kort aan

n   Blus met de visbouillon en water

n   Breng aan de kook en laat zeker 10 minuten pruttelen op een matig vuur

n   Klop ondertussen de room met de eidooier lichtjes op

n   Laat het krabvlees goed uitlekken

n   Haal de soep net voor het opdienen van het vuur

n   Roer er het roommengsel onder en breng voldoende op smaak met peper en zout

n   Schep in elk bord voldoende soep met julienne-groentjes en werk af met wat krab, enkele rivierkreeftjes en wat bieslook

n   Smakelijk!

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen