Reuzenravioli met verrassing |
Ingrediënten (4 pers) n
300 gr tipo 00-meel n
7 middelgrote
eieren (zo vers mogelijk) n
1 snuifje zout n
2 gr
tarwebloem n
600 gr verse
spinazie n
15 gr Parmigiano Reggiano n
300 gr
mascarpone n
1 mespunt
gedroogde nootmuskaat n
50 gr
ongezouten roomboter n
10 verse
salieblaadjes Extra n
pastamachine n
spuitzak |
|
Bereiding
n Draai
in de keukenmachine van het meel, 3 eieren en het zout een homogeen deeg
n Haal
het deeg door de pastamachine volgens de gebruiksaanwijzing
n Stel
de pastamachine in op een deegdikte van ± 1 cm en haal een deel van het deeg
erdoor
n Herhaal
dat een paar keer met hetzelfde deeg en pas de dikte stapsgewijs aan tot 1 ŕ 2
mm
n Je
krijgt dan een heel gladde lap deeg van 15 ŕ 18 cm breed
n Snijd
de lap deeg in stukken van ± 30 cm lang
n Bestuif
de helft van de deegstukken met bloem en bedek elk stuk met vershoudfolie
n Leg
deze deegstukken op elkaar, rol op en bewaar maximaal 4 weken in de vriezer
n De
andere helft gebruik je om de ravioli te maken
n Steek
8 cirkels van Ř 11 cm uit het deeg (bijvoorbeeld met een kommetje)
n Laat
ze afgedekt met een schone theedoek rusten tot je ze gaat koken
n Kook
voor de vulling de spinazie kort in water met zout
n Giet
af (knijp er zo veel mogelijk water uit), laat afkoelen en hak fijn
n Rasp
de Parmezaanse kaas
n Meng
de spinazie in een kom met de mascarpone (of ricotta),
2/3 van de kaas en de nootmuskaat
n Schep
het in de spuitzak
n Spuit
een krans spinazievulling op het midden van elke pastacirkel en zorg voor
genoeg ruimte in het midden om er een eidooier in te leggen
n Spuit
nog een krans vulling boven op de eerste en zorg dat er nog steeds ruimte voor
de dooier is
n De
totale hoogte moet 1˝ cm zijn
n Splits
4 eieren
n Leg
voorzichtig een eidooier in de open ruimte
n Bestrijk
de pasta rondom de vulling met water
n Leg
er een tweede pastacirkel op en druk beide lagen rondom de vulling stevig op
elkaar. Zorg dat je het midden niet plet; gebruik eventueel een vork
n Vul
zo ook de overige cirkels zodat je uiteindelijk 4 reuzenravioli hebt
n Laat
de ravioli in een pan met ruim kokend water met zout glijden (1 of 2 tegelijk)
en laat 5 minuten koken
n De
pasta wordt gaar, de dooiers blijven zacht
n Verwarm
de boter en salie in een kleine koekenpan rustig tot de boter schuimt
n Leg
op elk bord een raviolo en giet de hete boter erover
n Bestrooi
met zout, peper en de rest van de Parmezaanse kaas
n De
verrassing is de ‘explosie’ van de heldergele dooier als je je vork erin steekt