Hertenkalffilet in een jasje van eekhoorntjesbrood
met knolselder-truffelpuree en ovengebakken witloof |
Bereiding:
30 minuten Kooktijd: 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
600 gr hertenkalffilet n
50 gr gedroogde eekhoorntjesbrood n
400 gr knolselder n
400 gr bintje-aardappels n
4 miniwitloofstronkjes, in zijn geheel n
4 blaadjes platte peterselie n
1 ei n
1 sjalot n
2 laurierblaadjes n
50 gr bloem n
50 gr paneermeel n
100 ml light room n
25 ml zure room n
1 eetlepel boter n
4 eetlepels olijfolie n
200 gr kippenbouillon n
2 eeetlepels truffelpasta n
1 snuifje nootmuskaat n
1 snuifje peper n
zout n
4 theelepels poedersuiker Ingrediënten Afwerking n
12 verse champignons |
|
Bereiding
n Klop het ei los met wat peper en
zout
n Haal de hertenkalffilet door de
bloem en klop het teveel eraf
n Haal daarna door het eiermengsel en
laat uitlekken
n Mix het eekhoorntjesbrood in de
blender fijn, meng met het paneermeel en kruid goed met peper en zout
n Haal het vlees ook door dit mengsel
n Verwarm de oven voor op 180°C
n Kleur het vlees in wat olijfolie in
een braadpan en zet het daarna 5 minuten in de oven
n Hou apart
n Snij de knolselder en de aardappelen
in blokjes van 3 cm en overgiet met de bouillon en de light room
n Voeg de laurier en de grof gesneden sjalot toe
n Laat ongeveer 30 minuten koken tot
de aardappelen en de knolselder gaar zijn
n Haal de laurier er terug uit
n Giet 2/3 van het kookvocht weg
n Voeg de zure room toe aan de
aardappelen en de knolselder en mix fijn
n Voeg de truffelpasta toe
n Het resultaat moet smeuïg zijn
n Meng en kruid bij indien nodig
n Hou warm onder deksel
n Verlaag de temperatuur van de oven
naar 170°C
n Bestrooi het witloof met
poedersuiker
n Bak ze aan in een pan met wat
olijfolie
n Kruid met peper, zout en geraspte
nootmuskaat
n Zodra het witloof gekleurd is, voeg
je 1 eetlepel boter toe die je even laat smelten
n Leg het witloof nu in een
ovenschaaltje, giet de boter er over en dek af met
bakpapier
n Zet 15 minuten in de oven
n Snij de verse boschampignons in 2 en
bak ze in dezelfde pan aan
n Kruid met een beetje peper
n Haal het witloof uit de oven
n Haal het papier er even af en controleer
het bakken
n Snij het vlees in medaillons
n Schik op de voorverwarmde borden
puree, vlees, witloof en de verse boschampignons
n Werk af met een blaadje peterselie