Hapje met zalm en dille |
Ingrediënten (8 hapjes) n 200 g
zalmfilet (zo vers mogelijk) n 3
lente-uitjes n 125 g zure
room n 1 bosje
dille, gehakt n rasp van 1/2 citroen n peper en zout n 50 g zeekraal |
|
Bereiding
n
Snijd
de zalmfilet in blokjes.
n
Snijd
de lente-ui in schuine ringen.
n
Meng
beiden en zet koel weg tot gebruik.
n
Roer
de zure room los.
n
Meng
met dille en citroenrasp.
n
Kruid
bij met peper en zout.
n
Controleer
de zeekraal op bruine of harde stukjes en gooi deze weg.
n
Doe
de mooie stukken in een vergiet.
n
Giet
er langzaam een liter kokend water over.
n
Spoel
onmiddellijk met koud water.
n
Verdeel
de zure room over 8 glaasjes.
n
Schep
er de zalmtartaar op.
n
Werk
af met zeekraal.
n Serveer het hapje met zalm en dille.