Hapje met zalm en dille

 

Ingrediënten (8 hapjes)

n  200 g zalmfilet (zo vers mogelijk)

n  3 lente-uitjes

n  125 g zure room

n  1 bosje dille, gehakt

n  rasp van 1/2 citroen

n  peper en zout

n  50 g zeekraal

 

Bereiding

n  Snijd de zalmfilet in blokjes.

n  Snijd de lente-ui in schuine ringen.

n  Meng beiden en zet koel weg tot gebruik.

n  Roer de zure room los.

n  Meng met dille en citroenrasp.

n  Kruid bij met peper en zout.

n  Controleer de zeekraal op bruine of harde stukjes en gooi deze weg.

n  Doe de mooie stukken in een vergiet.

n  Giet er langzaam een liter kokend water over.

n  Spoel onmiddellijk met koud water.

n  Verdeel de zure room over 8 glaasjes.

n  Schep er de zalmtartaar op.

n  Werk af met zeekraal.

n  Serveer het hapje met zalm en dille.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen