Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten en
pijnboompitten |
Bereidingstijd : Voorbereidingstijd: 45 minuten, bereiding : 10 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 dl volle melk n
1 dl room n
100 gr boter n
200 gr Passendale n
50 gr gegrilde pijnboompitten n
10 zongedroogde tomaten n
1 rijpe tomaat n
4 gelatineblaadjes n
4 blaadjes basilicum n
peper n
grof zeezout |
|
Bereiding
n Breng de melk samen met de room aan
de kook
n Voeg er de geweekte gelatineblaadjes
aan toe
n Snijd de kaas in fijne blokjes en meng
ze samen met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het
warme roommengsel aan toe te voegen
n
Kruid met peper en zout
n Giet in vormpjes en laat een nacht
opstijven in de koelkast
n Vries de tomaat kort in en snijd ze
nadien in flinterdunne schijfjes
n Kruid de carpaccio met peper en zout
en werk af met een blaadje basilicum
n Ontvorm de kaasjes en werk af met de
pijnboompitten en zongedroogde tomaten