Brochette van
Sint-Jakobsnoot met gember en chili |
Deze hoeveelheden zijn eerder voor een
hoofdgerecht. Als voorgerecht opteren voor 3 scampi’s per brochette
Ingrediënten (4 pers) n
24 Sint-Jakobsnootjes n
1 sjalot n
1 stuk gember (± 3
cm) n
2 stengels citroengras n
1 teentje knoflook n
1 rode chilipeper (zonder zaadjes) n
3 eetlepels kristalsuiker n
1 glas droge witte wijn |
Bereiding
n Bereid
eerst de marinade
n Hak de
sjalot fijn
n Pel de
knoflook en hak hem fijn
n Snijd de
chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en versnipper hem
n Schil de
gember en snijd hem in fijne stukken
n Snijd de
citroengrasstengel in reepjes
n Stoof de
sjalot aan in wat Solo
n Laat
stoven tot de sjalotsnippers glazig en zacht zijn
n Voeg er
dan de fijngesneden gember, de geperste knoflook, het citroengras en de chili
aan toe
n Bestrooi
met 3 eetlepels kristalsuiker en laat even stoven tot de suiker gesmolten is
n Blus de
pan met een glas witte wijn vanaf het moment dat de suiker begint te
karamelliseren
n Laat
alles nog een vijftal minuutjes inkoken en giet de marinade door een fijne zeef
in een kommetje
n Prik de
Sint-Jakobsnootjes op een satéprikker en bak elke brochette kort aan elke kant
op de barbecue
n Besmeer
ze tijdens het bakken regelmatig met de marinade
n Schik de
Sint-Jakobsnootjes op een bord met enkele lepels van de marinade als sausje
n Heerlijk
met vers gekookte basmatirijst