Soepje van venkel met bieslook, grijze garnalen en croûtons van volkorenbrood

 

Mmm, de subtiele anijssmaak van deze venkelsoep met grijze garnalen is overheerlijk! Niet alledaags, maar eens je ze geproefd hebt, smaakt het naar meer!

 

Bereidingstijd : 30 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 venkel

n   1 ui

n   4 eetlepels Solo light

n   1 liter groentenbouillon

n   2 sneden volkorenbrood

n   75 gr grijze garnalen

n   2 eetlepels fijn gesnipperde bieslook

 

 

Bereiding

n   Snij de venkel en de ui in blokjes

n   Stoof ze in 2 eetlepels gesmolten Solo aan en giet er de bouillon bij

n   Laat de soep 10 minuten goed doorkoken, mix glad met een staafmixer of keukenmachine en giet door een zeef

n   Breng verder op smaak met peper en zout

n   Snij het brood in blokjes en ze bak in een pan met 2 eetlepels Solo krokant

 

Tip

n   Dien de soep op afgewerkt met de bieslook , de grijze garnalen en krokante broodblokjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen