Spiesje van kwartel met
aardappelpapillot en slaatje van fijne groenten |
Bereidingstijd
120 minuten
Ingrediënten aardappelpapillotten (4 pers) n
600
gr nieuwe krielaardappelen n
1
volledige bol look n
1
bosje peterselie n
1
bosje salie n
1
bosje basilicum n
1
limoen n
1 bosje
verse kervel n
150
gr Solo Ingrediënten kwartelspiesjes n
8
kwartelfilets n
8
dadels met pit n
8
sneden gerookt ontbijtspek n
½ Reblochon n
4
spiesjes n
zongedroogde tomaatjes n
pijnboompitten n
250
gr fijne groene boontjes n
1
bussel witte asperges n
Rucola n
1
pakje luzernescheuten Ingrediënten avocadopuree n
1
avocado n
verse koriander n
peper en zout |
|
Bereiding
n Krielaardappeltjes
n Was de aardappeltjes en voeg ze zonder te
schillen toe aan gezouten kokend water
n Kook ze gaar
n Giet de aardappelen af en schrik ze even
onder koud water
n Pel ze daarna
n Kruidenmargarine
n Laat Solo op kamertemperatuur kneedbaar
worden
n Hak de peterselie, kervel, basilicum en
look extra fijn
n Meng de kruiden onder de Solo
n Vorm de mengeling tot een rol met behulp
van een stuk vershoudfolie
n Plaats de rol enkele uren in de koelkast
zodat hij zich makkelijk laat versnijden
n Papillot
n Maak papillotjes uit aluminiumpapier
waarvan je zakjes maakt
n Schep in elk zakje wat aardappeltjes en
voeg er een flinke schijf kruidenmargarine aan toe
n Sluit de zakjes goed af
n Bak de papillotten ± 15 minuten op de
barbecue
n Saladetorentje
n Maak de asperges schoon en was de boontjes
n Snij de asperges en boontjes zeer fijn en
kook ze heel kort in gezouten water zodat ze lekker knapperig blijven
n Snij de zongedroogde tomaten even klein
n Laat de pijnboompitten in een
niet-ingevette braadpan goudgeel kleuren
n Meng de gekookte asperges en boontjes
samen met de versneden zongedroogde tomaten en de luzernescheuten tot een
salade
n Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en
plet fijn of pureer
n Voeg er een flinke scheut vers limoensap
en verse fijngehakte koriander aan toe
n Breng op smaak met peper en zout
n Breng in een ringvorm een laagje van
ongeveer 1 cm avocadopuree aan
n Vul de ring verder met de salade van
asperges en boontjes
n Kwartelspiesje
n Week de houten spiesjes in water
n Ontpit de dadels door er overlangs een
sneetje in te geven
n Vul ze op met een bolletje Reblochon
n Wikkel rond elke dadel een fijn sneetje
gerookt ontbijtspek
n Kruid de kwartelfilets met peper en zout
en/of een barbecue-kruidenmengeling
n Rijg de kwartelfilets en de gevulde dadels
afwisselend op een spiesje
n Bak de spiesjes ±10 minuten op de barbecue
n Kwartel moet sappig en nog wat rosé zijn
n Afwerking
n
Dresseer
de papillot en het spiesje op het bord naast het groentetorentje
n
Versier
het torentje met een blaadje verse koriander
n Laat je gasten zelf hun papillot openen
zodat ze verrast worden door de heerlijke geuren van de kruiden
Tip
n Overschotjes van de kruidenmargarine kan
je apart inpakken in vershoudfolie en bewaren in de diepvriezer