Spiesje van kwartel met aardappelpapillot en slaatje van fijne groenten

 

Bereidingstijd 120 minuten

 

Ingrediënten aardappelpapillotten (4 pers)

n   600 gr nieuwe krielaardappelen

n   1 volledige bol look

n   1 bosje peterselie

n   1 bosje salie

n   1 bosje basilicum

n   1 limoen

n   1 bosje verse kervel

n   150 gr Solo

Ingrediënten kwartelspiesjes

n   8 kwartelfilets

n   8 dadels met pit

n   8 sneden gerookt ontbijtspek

n   ½  Reblochon

n   4 spiesjes

n   zongedroogde tomaatjes

n   pijnboompitten

n   250 gr fijne groene boontjes

n   1 bussel witte asperges

n   Rucola

n   1 pakje luzernescheuten

Ingrediënten avocadopuree

n   1 avocado

n   verse koriander

n   peper en zout

 

 

Bereiding

n   Krielaardappeltjes

n   Was de aardappeltjes en voeg ze zonder te schillen toe aan gezouten kokend water

n   Kook ze gaar

n   Giet de aardappelen af en schrik ze even onder koud water

n   Pel ze daarna

n   Kruidenmargarine

n   Laat Solo op kamertemperatuur kneedbaar worden

n   Hak de peterselie, kervel, basilicum en look extra fijn

n   Meng de kruiden onder de Solo

n   Vorm de mengeling tot een rol met behulp van een stuk vershoudfolie

n   Plaats de rol enkele uren in de koelkast zodat hij zich makkelijk laat versnijden

n   Papillot

n   Maak papillotjes uit aluminiumpapier waarvan je zakjes maakt

n   Schep in elk zakje wat aardappeltjes en voeg er een flinke schijf kruidenmargarine aan toe

n   Sluit de zakjes goed af

n   Bak de papillotten ± 15 minuten op de barbecue

n   Saladetorentje

n   Maak de asperges schoon en was de boontjes

n   Snij de asperges en boontjes zeer fijn en kook ze heel kort in gezouten water zodat ze lekker knapperig blijven

n   Snij de zongedroogde tomaten even klein

n   Laat de pijnboompitten in een niet-ingevette braadpan goudgeel kleuren

n   Meng de gekookte asperges en boontjes samen met de versneden zongedroogde tomaten en de luzernescheuten tot een salade

n   Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en plet fijn of pureer

n   Voeg er een flinke scheut vers limoensap en verse fijngehakte koriander aan toe

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Breng in een ringvorm een laagje van ongeveer 1 cm avocadopuree aan

n   Vul de ring verder met de salade van asperges en boontjes

n   Kwartelspiesje

n   Week de houten spiesjes in water

n   Ontpit de dadels door er overlangs een sneetje in te geven

n   Vul ze op met een bolletje Reblochon

n   Wikkel rond elke dadel een fijn sneetje gerookt ontbijtspek

n   Kruid de kwartelfilets met peper en zout en/of een barbecue-kruidenmengeling

n   Rijg de kwartelfilets en de gevulde dadels afwisselend op een spiesje

n   Bak de spiesjes ±10 minuten op de barbecue

n   Kwartel moet sappig en nog wat rosé zijn

n   Afwerking

n   Dresseer de papillot en het spiesje op het bord naast het groentetorentje

n   Versier het torentje met een blaadje verse koriander

n   Laat je gasten zelf hun papillot openen zodat ze verrast worden door de heerlijke geuren van de kruiden

 

Tip

n   Overschotjes van de kruidenmargarine kan je apart inpakken in vershoudfolie en bewaren in de diepvriezer

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen