Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

 

Bereidingstijd : 20 minuten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   250 gr bloem

n   10 gr droge gist

n   3 eigelen

n   100 gr suiker

n   1 vanillestokje

n   250 gr Solo in wikkel

n   2 gr zout

n   4 clementines

n   100 ml slagroom

 

Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines

 

Bereiding

n   Verwarm de oven voor op 200°C

n   Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt

n   Ontrol het deeg met een deegrol

n   Gebruik koekjesvormpjes naar keuze

n   Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175°C

n   Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes

n   Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen