Aardappelen gevuld met zalmroom

 

 

Ingrediënten

n       150 gr gerookte zalm

n       1 bosje lente-uitjes

n       bosje verse dille

n       250 gr dikke room

n       500 gr zure room

n       sap van ½ limoen

n       8 vastkokende aardappelen

n       peper en zout

n       bieslook

 

Bereiding

n       Boen de aardappelen goed schoon

n       Kook ze in lichtgezouten water gaar in ongeveer 20 minuten

n       Snij intussen de gerookte zalm in stukjes

n       Maak de uitjes schoon en snij ze in fijne ringen

n       Hak de dille fijn

n       Doe de stukjes zalm en de verse kruiden in een kom

n       Roer er de 2 soorten room door

n       Breng op smaak met peper, zout  en limoensap

n       Serveer de aardappelen in de schil en geef er de zalmroom bij

n       Garneer met een takje dille en wat sprietjes bieslook

 

Culinaire Kookclub Houthalen