Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 bolletjes vanilleroomijs

n       2 plakjes bladerdeeg (90 gr elk, diepvries)

n       2 soepkoppen “Tropical mix” (diepvries)

n       1 zakje frambozencoulis (150 gr diepvries)

n       1 ei

n       4 eetlepels poedersuiker

n       2 eetlepels kirsch of Grand Marnier

n       1 eetlepel vloeibare honing

n       2 eetlepels boter

n       3 eetlepels bloem

 

Voor de versiering

n       enkele rode vruchten: frambozen of bosbessen, verse aardbeien, bessen enz..

 

Bereiding – voorbereiding (kan enkele uren vooraf)

n       Laat het bladerdeeg 15 min ontdooien op kamertemperatuur

n       Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem

n       Strooi ook wat bloem op het werkvlak

n       Rol daarop de plakjes uit tot z ongeveer de helft groter zijn

n       Snij elke plak in 2 zodat U 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken

n       Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot U ze gaat bereiden

n       Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom

 

Bereiding  - vlak voor het opdienen

n       Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling 2 eetlepels kirsch of Grand Marnier op een zacht vuurtje

n       Roer intussen voorzichtig om

n       Klop het ei los met 1 eetlepel vloeibare honing

n       Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg mee in

n       Schuif ze in de op 190°C voorverwarmde oven gedurende 5 minuten tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog want door de honing zijn ze vlug te donker)

 

Afwerking

n       Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje

n       Lepel er wat vruchtenmengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over

n       Lepel er wat frambozencoulis naast en werk af met een bolletjes vanilleroomijs en enkele rode vruchten

n       Strooi wat poedersuiker over het hele bord

 

 

Praktische tip

n       Tropical mix is een mengeling van in stukjes gesneden ananas, meloen, mandarijn, mango, druiven en papaya

 

Wijnadvies

n       Aphrodis - A.C Muscadet de Rivesaltes – uitstekende “vin doux naturel”, een fonkelend goudgele likeurwijn, met een stevig muskaatparfum en een sappige volle smaak.
Koel schenken op 8 à 9°C

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen