Salade met kreeft en groenten met
ranchdressing |
Ingrediënten
(6pers)
n 1 krop bindsla
n 400 gr gekookt kreeftenvlees, grof
gehakt
n 400 gr asperges beetgaar gekookt en
in stukjes van 3 cm gesneden
n 250 gr champignons, schoongemaakt ,
gehalveerd en geblancheerd
n 12 waterkastanjes, gehalveerd
n 12 kerstomaatjes, de steelaanzetten
verwijderd
n 125 gr mayonaise
n ⅛ liter ranchdressing
n 3 eetlepels chilisaus
n 2 theelepels mosterd
n citroensap naar smaak
n tabasco
n zout en versgemalen peper
Ingrediënten
ranchdressing (4 à 6pers)
n 2 teentjes knoflook
n ¼ liter karnemelk
n 150 gr mayonaise
n 1 theelepel selderijzaadjes
n 2 theelepels dille
n 1 theelepel mosterd
n mespunt paprikapoeder
n citroensap naar smaak
n zout en peper
Bereiding
n Was de schoongemaakte sla in ruim
koud water, laat uitlekken
n Sla droog en trek de bladeren in
stukjes
n Doe de kreeft, de asperges, de
champignons, de waterkastanjes en de kerstomaatjes in een grote kom
n Strooi er wat zout en peper over
n Schep de sla er door
n Roer de mayonaise, de dressing, de
chilisaus en de mosterd door elkaar
n Breng de saus pittig op smaak met
wat citroensap en tabasco
n Schep de dressing door de salade in
de kom en serveer meteen
Bereiding
ranchdressing
n Blancheer de knoflookteentjes ca 4
minuten in kokend water
n Laat afkoelen en pureer ze
n Doe de knoflook met de overige
genoemde ingrediënten in de kom van een foodprocessor
n Laat draaien tot het een glas
mengsel is
n Breng op smaak met peper en zout