Salade met kreeft en groenten met ranchdressing

 

 

Ingrediënten (6pers)

n       1 krop bindsla

n       400 gr gekookt kreeftenvlees, grof gehakt

n       400 gr asperges beetgaar gekookt en in stukjes van 3 cm gesneden

n       250 gr champignons, schoongemaakt , gehalveerd en geblancheerd

n       12 waterkastanjes, gehalveerd

n       12 kerstomaatjes, de steelaanzetten verwijderd

n       125 gr mayonaise

n       ⅛ liter ranchdressing

n       3 eetlepels chilisaus

n       2 theelepels mosterd

n       citroensap naar smaak

n       tabasco

n       zout en versgemalen peper

 

Ingrediënten ranchdressing (4 à 6pers)

n       2 teentjes knoflook

n       ¼ liter karnemelk

n       150 gr mayonaise

n       1 theelepel selderijzaadjes

n       2 theelepels dille

n       1 theelepel mosterd

n       mespunt paprikapoeder

n       citroensap naar smaak

n       zout en peper

 

Bereiding

n       Was de schoongemaakte sla in ruim koud water, laat uitlekken

n       Sla droog en trek de bladeren in stukjes

n       Doe de kreeft, de asperges, de champignons, de waterkastanjes en de kerstomaatjes in een grote kom

n       Strooi er wat zout en peper over

n       Schep de sla er door

n       Roer de mayonaise, de dressing, de chilisaus en de mosterd door elkaar

n       Breng de saus pittig op smaak met wat citroensap en tabasco

n       Schep de dressing door de salade in de kom en serveer meteen

 

Bereiding ranchdressing

n       Blancheer de knoflookteentjes ca 4 minuten in kokend water

n       Laat afkoelen en pureer ze

n       Doe de knoflook met de overige genoemde ingrediënten in de kom van een foodprocessor

n       Laat draaien tot het een glas mengsel is

n       Breng op smaak met peper en zout

 

Culinaire Kookclub Houthalen