Ossenhaas met béarnaisesaus |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 ossenhazen
n béarnaisesaus
n 4 sneetjes brood
n 1 bussel asperges
n boter
n witte wijn
n aardappelbloem
n fijngehakte peterselie
n schijfjes tomaat
Ingrediënten
béarnaisesaus
n Hollandse saus
n 3 sjalotten (of 1 ui)
n 1 takje dragonkruid
n 1 takje tijm
n 1 laurierblad
n 1 dl azijn
n peper en zout
Bereiding
n Asperges schoonmaken en koken
n Bak de ossenhaas in boter
n Snijd de sneetjes brood op grootte
van de ossenhaas en bak of rooster ze
n Werk de vleessaus af met enkele
lepels witte wijn en bind ze
n Breng de broodsneden op een schotel
en schik hierop de ossenhaas
n Overgiet elk stuk vlees met wat
vleessaus en breng op elk een lepeltje béarnaise
n Versier verder met de asperges, de
schijfjes tomaat en de peterselie
Bereiding
béarnaisesaus
n Alle bestanddelen samen tot de helft
laten inkoken, door een fijne zeef steken of mixen (laurier en tijm
uitgezonderd)
n De massa aanlengen met water tot 1
dl
n Dit vocht vervangt het water voor de
Hollandse saus
n Verder werken zoals voor Hollandse
saus:
n 2 eierdooiers kloppen met het
verkregen vocht in bain-marie
n 150 gr boter onderroeren
n Er nog een weinig gehakte peterselie
aan toevoeggen
Tip
n Béarnaisesaus wordt gebruikt bij
geroosterde biefstuk en gefruite vis