Tiramisu

 

Ingrediënten (6 pers)

n  500 gr mascarpone

n  1.25 dl sterke koffie

n  4 eierdooiers

n  2 eiwitten

n  100 gr poedersuiker

n  1 likeurglaasje Amaretto of cognac

n  300 gr boudoirkoekjes

n  3 eetlepels cacaopoeder

 

Bereiding

n  Bereid een mokkatasje sterke koffie

n  Klop de eierdooiers, poedersuiker en likeur tot een schuimig deeg met de mixer (zoals biscuitdeeg)

n  Voeg de mascarpone toe

n  Klop het eiwit tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag

n  Schik de koekjes op een taartschotel in 3 lagen

n  Breng tussen iedere laag crème aan

n  Laat de tiramisu minstens 1 uur in de koelkast rusten

n  Bestrooi met een zeef met cacaopoeder juist voor het opdienen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen