Bladerdeeg met hartige tomatenvulling

 

 

Ingrediënten (12 porties)

n       120 gr sjalot

n       3 teentjes knoflook

n       800 gr gepelde en ontpitte tomaten

n       200 gr zongedroogde tomaten

n       100 gr geroosterde amandelschilfers

n       geraspte citroenschil

n       200 gr mozzarella

n       33n bosjes basilicum

n       bladerdeeg (vers of diepvries)

n       peper en zout

n       olie

n       1 eiwit

 

Bereiding

n       Stoof de gepelde en gesnipperde sjalot, de gesnipperde teentjes knoflook en de in stukjes gesneden tomaten aan in een scheutje olie

n       Laat het vocht verdampen

n       Meng met de kleingesneden zongedroogde tomaten, de gewassen en gesnipperde basilicum, de amandelschilfers en wat geraspte citroenschil

n       Steek met een ronde vorm 12 cirkels uit het bladerdeeg

n       Leg in het midden van elke cirkel telkens een kleine eetlepel van het mengsel

n       Maak de randen nat en vouw de cirkels tot een halve maan

n       Bestrijk met eiwit

n       Zet gedurende 8 minuten in een op 250°C voorverwarmde oven

n       Serveer warm met een fris slaatje en wat yoghurtsaus (halfvolle yoghurt met gesnipperde bieslook, peterselie, peper en zout)

 

Culinaire Kookclub Houthalen