Bladerdeeg met hartige tomatenvulling |
Ingrediënten
(12 porties)
n 120 gr sjalot
n 3 teentjes knoflook
n 800 gr gepelde en ontpitte tomaten
n 200 gr zongedroogde tomaten
n 100 gr geroosterde amandelschilfers
n geraspte citroenschil
n 200 gr mozzarella
n 33n bosjes basilicum
n bladerdeeg (vers of diepvries)
n peper en zout
n olie
n 1 eiwit
Bereiding
n Stoof de gepelde en gesnipperde
sjalot, de gesnipperde teentjes knoflook en de in stukjes gesneden tomaten aan
in een scheutje olie
n Laat het vocht verdampen
n Meng met de kleingesneden
zongedroogde tomaten, de gewassen en gesnipperde basilicum, de amandelschilfers
en wat geraspte citroenschil
n Steek met een ronde vorm 12 cirkels
uit het bladerdeeg
n Leg in het midden van elke cirkel
telkens een kleine eetlepel van het mengsel
n Maak de randen nat en vouw de
cirkels tot een halve maan
n Bestrijk met eiwit
n Zet gedurende 8 minuten in een op
250°C voorverwarmde oven
n Serveer warm met een fris slaatje en
wat yoghurtsaus (halfvolle yoghurt met gesnipperde bieslook, peterselie, peper
en zout)