Kalkoenbouten met curry |
Ingrediënten
(4pers)
n 8 kalkoenbouten
n 4 tomaten
n 1/2 takje witte selder
n 1 ui
n kervel
n 1 teentje knoflook
n ½ liter gevogelte-bouillon
n 1 soeplepel curry
n 25 cl witte wijn
n sojascheuten of bamboescheuten
n 1 banaan
n 2 peren
n sap van 1 citroen
n 10 cl room
n boter, peper en zout
Bereiding
n Vlees aanbraden tot mooi goudbruin
n Peper en zout toevoegen
n Ui en de selder fijnsnijden
n Knoflookteentje pletten
n Ui, selder en knoflook bij vlees
voegen
n Fruiten tot glazig
n Tomaten pellen en in stukjes snijden
en toevoegen
n Kervel fijnsnijden en toevoegen
n Gevogeltebouillon, wijn en curry
toevoegen
n Afdekken en laten sudderen tot bijna
gaar
n Peren en banaan schillen en in
stukken snijden
n 5 min voor einde het vlees uit de
pan nemen en warm houden
n Saus laten inkoken tot ongeveer de
helft
n Room, het fruit, citroensap en de
sojascheuten toevoegen
n 5 min goed doorkoken
n Opdienen met Basmatirijst
Wijntip
n Listel gris (rosé) als wijn serveren