Kalkoenbouten met curry

 

 

Ingrediënten (4pers)

n       8 kalkoenbouten

n       4 tomaten

n       1/2 takje witte selder

n       1 ui

n       kervel

n       1 teentje knoflook

n       ½ liter gevogelte-bouillon

n       1 soeplepel curry

n       25 cl witte wijn

n       sojascheuten of bamboescheuten

n       1 banaan

n       2 peren

n       sap van 1 citroen

n       10 cl room

n       boter, peper en zout

 

Bereiding

n       Vlees aanbraden tot mooi goudbruin

n       Peper en zout toevoegen

n       Ui en de selder fijnsnijden

n       Knoflookteentje pletten

n       Ui, selder en knoflook bij vlees voegen

n       Fruiten tot glazig

n       Tomaten pellen en in stukjes snijden en toevoegen

n       Kervel fijnsnijden en toevoegen

n       Gevogeltebouillon, wijn en curry toevoegen

n       Afdekken en laten sudderen tot bijna gaar

n       Peren en banaan schillen en in stukken snijden

n       5 min voor einde het vlees uit de pan nemen en warm houden

n       Saus laten inkoken tot ongeveer de helft

n       Room, het fruit, citroensap en de sojascheuten toevoegen

n       5 min goed doorkoken

n       Opdienen met Basmatirijst

 

Wijntip

n       Listel gris (rosé) als wijn serveren

 

Culinaire Kookclub Houthalen