Clafoutis met peren

 

Ingrediënten (4pers)

n       4 rijpe peren

n       citroensap

n       100 gr bloem

n       100 gr fijne suiker

n       2 eierdooiers

n       ¼ l melk

n       ½ borrelglaasje perenalcohol – facultatief (b.v. Poire Williams)

n       vetstof voor de vorm

 

Bereiding

n       Schil de peren en snij ze in niet te fijne partjes

n       Besprenkel ze meteen met het citroensap zodat ze niet verkleuren

n       Schik ze als dakpannetjes in een goed ingevette ovenschotel

n       Roer een glad beslag met de gezeefde bloem, de eierdooiers en de melk

n       Voeg er eventueel de alcohol aan toe

n       Schenk het deeg over het fruit

n       Bak 30 min in een op 200°C voorverwarmde oven

n       Serveer bij voorkeur warm of lauw

 

 

 

 


Bessenclafoutis

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr rode bessen

n       2 eetlepels room

n       2 eetlepels fijne griessuiker

n       3 eetlepels olie

n       3 eetlepels maïszetmeel

n       3 eieren

n       2 eetlepels grove griessuiker

n       boter

 

Bereiding

n       Meng de room met de fijne griessuiker, het maïszetmeel en de olie tot een glad mengsel

n       Voeg de eierdooiers toe

n       Klop de eiwitten tot een stevige sneeuw en spatel ze door het mengsel

n       De oven voorverwarmen op 175°C

n       Was de bessen en ris ze af

n       Bestrooi ze met de grove griessuiker

n       Schik de bessen in een geboterde ovenschaal

n       Giet de crème erover

n       Strooi er een handvol bessen over

n       Zet de clafoutis gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven

n        

 

Wijntip

n       Corbières

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen