Soupe à
l’ail (Knoflooksoep) “Bonne Femme” |
Ingrediënten
n 2 preien
n 250 gr ontvelde tomaten
n 3 à 5 teentjes knoflook
n 3 eetlepel olijfolie
n 2 grote aardappelen
n 1¼ liter vleesbouillon
n peper en zout
n paar rond uitgesneden sneetjes
geroosterd brood
n olie
n Parmezaanse kaas
Bereiding
n De prei schoon maken en in ringetjes
snijden
n De tomaten halveren, de kroontjes
eruit snijden en dan de tomaten in blokjes snijden
n De teentjes knoflook pellen en
uitpersen
n De olie verhitten, de groenten met
de teentjes knoflook daarin fruiten
n De aardappelen schillen en in
schijfjes snijden
n De aardappelschijfjes en de
vleesbouillon aan de groenten toevoegen
n Aan de kook brengen en ongeveer 30
min laten koken
n De soep met peper en zout op smaak
brengen
n De sneetjes geroosterd brood met
olie besmeren en met Parmezaanse kaas bestrooien
n In een op 200 à 225 graden
voorverwarmde oven schuiven en 8 à 10 minuten laten gratineren
n Het brood heet bij de soep serveren