Soupe à l’ail (Knoflooksoep) “Bonne Femme”

 

Ingrediënten

n       2 preien

n       250 gr ontvelde tomaten

n       3 à 5 teentjes knoflook

n       3 eetlepel olijfolie

n       2 grote aardappelen

n       1¼ liter vleesbouillon

n       peper en zout

n       paar rond uitgesneden sneetjes geroosterd brood

n       olie

n       Parmezaanse kaas

 

Bereiding

n       De prei schoon maken en in ringetjes snijden

n       De tomaten halveren, de kroontjes eruit snijden en dan de tomaten in blokjes snijden

n       De teentjes knoflook pellen en uitpersen

n       De olie verhitten, de groenten met de teentjes knoflook daarin fruiten

n       De aardappelen schillen en in schijfjes snijden

n       De aardappelschijfjes en de vleesbouillon aan de groenten toevoegen

n       Aan de kook brengen en ongeveer 30 min laten koken

n       De soep met peper en zout op smaak brengen

n       De sneetjes geroosterd brood met olie besmeren en met Parmezaanse kaas bestrooien

n       In een op 200 à 225 graden voorverwarmde oven schuiven en 8 à 10 minuten laten gratineren

n       Het brood heet bij de soep serveren

 

Culinaire Kookclub Houthalen