Tournedos
van melkvarkentje met dadels en Boursin |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 filets van melkvarken van 150 gr elk n 16 dunne plakjes gerookt spek n 1 doosje kerstomaten n 4 stukken jonge prei n 1 doosje Boursin n 160
gr groene boontjes n 100
gr verse dadels n 1 klein potje kalfsfond n 1
liter gevogeltebouillon n zout, peper,
muskaatnoot n 4 grote aardappelen n 25 cl room n 20 cl melk n 2 eetlepels Luikse siroop n look |
|
Bereiding
n Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes
n Beboter een
vuurvaste schotel
n Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes
n Maak een mengeling met de room, melk, look, zout,
peper en nootmuskaat
n Doe deze mengeling op de aardappelschijfjes en bedek
terug met een laag aardappelschijfjes
n Eindig steeds met de mengeling
n Plaats het geheel 45 minuten in een voorverwarmde oven
van 180°C
n Kook de groene boontjes in gezouten water gedurende10
minuten
n Maak in de lengte een inkerving in de varkensfilets
n Vul ze op met dadels en Boursin
n Omwikkel ze met spek en pak ze in door middel van
plastic folie
n Pocheer de filets in een gevogeltebouillon gedurende
18 minuten
n Wanneer de boontjes gekookt zijn, doe ze in een
busseltje en bind ze samen met een dun reepje spek
n Bak ze eventjes in wat boter met peper en zout
n Voor de saus, gebruik opnieuw de gevogeltebouillon en
versterk deze met 4 eetlepels kalfsfond en 2 grote eetlepels Luikse siroop
n Snijd de overige stukjes dadel in kleine stukjes en
doe ze in de saus
n Kruiden met peper en zout en laten inkoken
n Opdienen