Tournedos van melkvarkentje met dadels en Boursin

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 filets van melkvarken van 150 gr elk

n       16 dunne plakjes gerookt spek

n       1 doosje kerstomaten

n       4 stukken jonge prei

n       1 doosje Boursin

n       160 gr groene boontjes

n       100 gr verse dadels

n       1 klein potje kalfsfond

n       1 liter gevogeltebouillon

n       zout, peper, muskaatnoot

n       4 grote aardappelen

n       25 cl room

n       20 cl melk

n       2 eetlepels Luikse siroop

n       look

 

Bereiding

n       Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes

n       Beboter een vuurvaste schotel

n       Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes

n       Maak een mengeling met de room, melk, look, zout, peper en nootmuskaat

n       Doe deze mengeling op de aardappelschijfjes en bedek terug met een laag aardappelschijfjes

n       Eindig steeds met de mengeling

n       Plaats het geheel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

n       Kook de groene boontjes in gezouten water gedurende10 minuten

n       Maak in de lengte een inkerving in de varkensfilets

n       Vul ze op met dadels en Boursin

n       Omwikkel ze met spek en pak ze in door middel van plastic folie

n       Pocheer de filets in een gevogeltebouillon gedurende 18 minuten

n       Wanneer de boontjes gekookt zijn, doe ze in een busseltje en bind ze samen met een dun reepje spek

n       Bak ze eventjes in wat boter met peper en zout

n       Voor de saus, gebruik opnieuw de gevogeltebouillon en versterk deze met 4 eetlepels kalfsfond en 2 grote eetlepels Luikse siroop

n       Snijd de overige stukjes dadel in kleine stukjes en doe ze in de saus

n       Kruiden met peper en zout en laten inkoken

n       Opdienen

 

Culinaire Kookclub Houthalen