Gegratineerde mango met passievruchtensorbet

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       3 rijpe mango's

n       6 eetlepels poedersuiker

n       6 bolletjes passievruchtensorbet

n       6 muntblaadjes

 

Ingrediënten voor de coulis

n       200 gr mango

n       300 gr suikerstroop (van 150gr suiker en 1,5 dl water)

n       sap van ½ citroen

 

Bereiding

n       Schil de mango en snij het vruchtvlees in plakjes

n       Leg ze op een bakplaat, bestrooi met poedersuiker

n       Zet 5 minuten onder de hete grill

n       Maak de coulis

n       Maak eerst de suikerstroop

n       Kook hiervoor 150 gr suiker 3 minuten met 1,5 dl water

n       Laat afkoelen

n       Snij het vruchtvlees van de mango in stukjes

n       Doe ze in de suikerstroop en mix

n       Wrijf de coulis door een fijne zeef

n       Doe er het citroensap bij en laat goed afkoelen

n       Schik de plakjes gekarameliseerde mango op de borden

n       Leg er een bolletje sorbet op en giet er wat van de coulis rond

n       Werk af met muntblaadjes

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen