Medaillon
van veldhaas met kastanjeroom en spekreepjes |
Uit Ambiance van oktober 2001 –
recept van Rik Vandersanden van Restaurant De Barrier in Houthalen
De herfst in al zijn glorie. Dat
precies koos Rik Vandersanden voor dit favoriete wildgerecht, is niet
toevallig. Als fervente jager en wildkenner weet hij perfect de smaken van dit
seizoen tegen elkaar uit te spelen
Ingrediënten
(4 pers) n 2 mooie inlandse hazenruggen n 200 gr spek, in dunne plakjes2 dl
room n 1 dl ingekookte wildfond n 8 in siroop gekonfijte kastanjes n 4 eetlepels siroop van de
kastanjes n 50 gr boter n 1 eetlepel mosterd n kaneelstokje n peper en zout |
|
Bereiding
n Ontvlies en fileer de hazenruggen
n Snijd de onderste dunne filetpunten
eraf
n Vermaal deze in de keukenmachine tot
een gladde farce, samen met een scheutje room, peper en zout
n Bestrijk de filets met de farce
n Vouw de dunne uiteinden naar binnen
n Leg de filets op een plak spek en
rol op
n Zie dat het vlees geheel met spek
bedekt is, gebruik meerdere plakjes indien nodig
n Wikkel de rollen in
plasticfolie en laat de rollen kort (ca
15 minuten) opstijven in de diepvries
n Snijd de hazenrugfiletrollen in 8
gelijkmatige medaillons
n Kruid ze met zout en peper en bak ze
kort aan in wat boter, in een braadpan met anti-kleeflaag
n Neem de medaillons uit de pan en
houd ze warm
n Deglaceer de pan met 4 eetlepels
kastanjesiroop, de wildfond en het kaneelstokje
n Breng het geheel aan de kook en voeg
er de room aan toe
n Laat de saus inkoken tot gewenste
dikte en verwijder het kaneelstokje
n Breng de saus op smaak met zout,
peper en mosterd
n Klop de boter door de saus
n Hak de kastanjes grof
n Voeg ze toe aan de saus
n Dien op bij de medaillons
n Lekker om erbij te serveren zijn
boekweitflensjes met noten