Sinaasappelcrème

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 sinaasappels

n       sap van 1 sinaasappel

n       ¾ liter volle melk

n       1 pakje vanillepuddingpoeder

n       1 zakje vanillesuiker

n       1 eetlepel fijne suiker

n       2 klontjes rietsuiker

n       100 gr bruine suiker

 

 

Bereiding biscuit

n       Schil de sinaasappels

n       Maak met een scherp mesje de partjes los van het fijne vliesje

n       Vang het sap dat uitloopt op

n       Doe de sinaasappelpartjes in een grote kom

n       Verwarm het sap met de rietsuiker

n       Schenk dit siroopje bij de sinaasappelpartjes

n       Schep goed om en laat afkoelen in de koelkast

n       Roer de puddingpoeder los in een paar eetlepels koude melk

n       Breng de rest van de melk aan de kook

n       Voeg de fijne suiker en de vanillesuiker toe

n       Schenk er van het vuur af de puddingpoederpapje bij

n       Roer voortduren

n       Zet de pan weer op het vuur

n       Blijf intussen roeren tot de crème indikt en als een lint van de klopper afloopt

n       Schep in kleine kommetjes wat van de sinaasappelpartjes

n       Verdeel de luwe crème over

n       Laat volledig afkoelen

n       Strooi bruine suiker op de crème

n       Zet de kommetjes 1 à 2 minuten onder de hete grill tot de suiker mooi gekarameliseerd is

n       Serveer meteen

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen