Venkelsoep |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
n 3 uien fijn snijden
n 400 gr aardappelen in blokjes
snijden
n 2 venkelknollen in stukjes snijden -
het groen bewaren voor garnering
n 750 ml bouillon
n mespunt tijm
n 1 eetlepel tomatenpuree
n 2 teentjes knoflook
n peper, zout
n 1 eetlepel kleingesneden venkelgroen
Bereiding
n Verhit de olie in een grote pan
n Fruit de uien gedurende 3 min
n Voeg de aardappelblokjes en de
venkelstukjes toe
n Fruit onder voortdurend omscheppen
gedurende 5 min
n Voeg de bouillon, tijm en
tomatenpuree toe
n Breng aan de kook
n Leg deksel op de pan
n Draai vuur laag en laat 15 min
zachtjes koken
n Pers de knoflook in de soep
n Breng op smaak met peper en zout en
laat 10 min koken
n Bestrooi voor het serveren met het
fijn gesneden venkelgroen