Venkelsoep

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

n       3 uien fijn snijden

n       400 gr aardappelen in blokjes snijden

n       2 venkelknollen in stukjes snijden - het groen bewaren voor garnering

n       750 ml bouillon

n       mespunt tijm

n       1 eetlepel tomatenpuree

n       2 teentjes knoflook

n       peper, zout

n       1 eetlepel kleingesneden venkelgroen

 

Bereiding

n       Verhit de olie in een grote pan

n       Fruit de uien gedurende 3 min

n       Voeg de aardappelblokjes en de venkelstukjes toe

n       Fruit onder voortdurend omscheppen gedurende 5 min

n       Voeg de bouillon, tijm en tomatenpuree toe

n       Breng aan de kook

n       Leg deksel op de pan

n       Draai vuur laag en laat 15 min zachtjes koken

n       Pers de knoflook in de soep

n       Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min koken

n       Bestrooi voor het serveren met het fijn gesneden venkelgroen

 

Culinaire Kookclub Houthalen